Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Moderator: Fireball

User avatar
caritas
Posts: 4950
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:46 pm

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by caritas » Wed Jun 17, 2015 10:36 pm

DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

User avatar
Мелани
Posts: 2869
Joined: Mon Nov 09, 2009 7:52 pm

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by Мелани » Thu Jun 18, 2015 7:27 am

Кари, :yahoo: , великолепен е сеньор Ката !
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
Image

User avatar
caritas
Posts: 4950
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:46 pm

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by caritas » Fri Jun 19, 2015 7:33 am

Слагам го и тук, много ми хареса:

http://myvelikoturnovo.com/2014/01/14/nesuvurshena/
DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

User avatar
hristina21
Posts: 5139
Joined: Tue Jun 01, 2010 10:37 am
Location: София

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by hristina21 » Thu Feb 04, 2016 12:31 pm

Това много ми хареса-всички го знаем,но доста често го забравяме:

8 НЕЩА, КОИТО ДА ПОМНИТЕ, КОГАТО НИЩО НЕ Е НАРЕД

„Днес стоя на болничното легло, чакайки да премахнат и двете ми гърди. Но по един странен начин се чувствам късметлийка. Досега не съм имала здравословни проблеми. Аз съм 69-годишна жена, в последната стая в края на коридора преди педиатричното отделение в началото на болницата. През последните няколко часа гледах десетки болни от рак пациенти да бъдат пренасяни на инвалидни колички и болнични легла. Никой от тези пациенти не би могъл да бъде и с ден по-голям от 17-годишен.”

Това е едно въведение от дневника на майка ми, с дата 9.16.1977. Разпечатах го и го закачих на информационното си табло преди десет години. До днес все още е там и продължава да ми напомня, че има нещо, за което винаги, винаги, винаги да бъда благодарен. И няма значение колко добре или зле са нещата, аз трябва да се събуждам всяка сутрин благодарен за моя живот, защото някой някъде отчаяно се бори за неговия.

Истина е твърдението, че щастието не е отсъствие на проблеми, а способността да се справим с тях. Представете си всички невероятни неща, които мозъкът ви може да обхване, ако не беше толкова нежно впримчен около вашите битки. Винаги гледайте какво имате, вместо какво сте загубили. Не става въпрос за това, което си струва и светът ти го отнема, въпросът е какво правиш с това, което си изгубил.

1. Болката е част от израстването
Понякога животът ни затваря врати, защото е време да продължим напред. И това е нещо хубаво, защото ние често не помръдваме, освен ако обстоятелствата не го наложат. Когато времената са трудни, припомнете си, че никоя болка не идва без някаква цел. Отдалечете се от това, което ви наранява, но никога не забравяйте поуката. Само защото се борите не означава, че се проваляте. Всеки голям успех изисква някакъв вид заслужена борба, за да го има. Хубавите неща изискват време. Останете вдъхновени и позитивни. Всичко ще дойде заедно, може би не веднага, но накрая ще дойде.
Запомнете, че има два вида болка: болка, която наранява и болка, която ви променя. Когато се отдадете на живота вместо да му се съпротивлявате, и двата вида ви помагат да израснете.

2. Всичко в живота е временно
Всеки път, когато вали, спира да вали. Всеки път, когато сте наранени се излекувате. След тъмнината винаги идва светлина – припомняте си това всяка сутрин, но все още често го забравяте, избирате да вярвате, че нощта ще продължи завинаги. Няма. Нищо не трае вечно.
Така че, ако нещата са наред сега, радвайте се. Няма да е завинаги. Ако не са наред, не се тревожете, защото също няма да е завинаги. Само защото животът не е лесен в момента не значи, че не можете да се смеете. Само защото нещо ви притеснява не значи, че не можете да се усмихвате.
Всеки момент ви дава възможност за ново начало и за нов край. Всяка секунда имате втори шанс. Просто трябва да го грабнете и да се възползвате по най-добрия начин от него.

3. Притеснението и оплакванията не променят нищо
Тези, които се оплакват най-много, вършат най-малко. Винаги е по-добре да се опитате да направите нещо велико и да се провалите, отколкото да не правите нищо и да успявате. Ако загубите-това не е краят, краят е когато не правите нищо, но се оплаквате. Ако вярвате в нещо, продължавайте да опитвате. Не допускайте сянката от отминалия мрак на прага на своето бъдеще. Прекарването на днешния ден в оплакване от вчерашния няма да направи утрешния по-светъл. Започнете да действате веднага. Оставете това, което сте научили да подобри живота ви. Направете промяната и никога не поглеждайте назад.
Не съжалявайте за това, което се случва по време на дългото пътуване. Помнете, че истинското щастие пристига само, когато спрете да се оплаквате и започнете да сте благодарни за всички проблеми, които нямате.

4. Белезите ви са символ на вашата сила
Никога не се срамувайте от раните, които животът ви е оставил. Белегът означава, че болката е свършила и раната е затворена. Това означава, че сте преодолели болката, научили сте си урока, станали сте по-силни и сте се придвижили напред. Белегът е татуировка на триумфа, с която да се гордеете. Не позволявайте да станете заложник на своите рани. Не позволявайте, те да са причина да живеете живота си в страх. Не можете да накарате белезите в живота ви да изчезнат, но можете да промените начина, по който гледате на тях. Можете да започнете да виждате своите белези като знак за сила, а не за болка.

„Раната е мястото, откъдето светлината влиза в теб.”, казва Руми. Нищо не може да бъде по-близо до истината. Най-силните души изплуват след страданието, най-силните характери в този свят са белязани. Виж своите рани като знак за „ДА” „АЗ ГО НАПРАВИХ”, „Аз оцелях и имам своите белези, за да го докажа! И сега имам възможност да израсна дори по-силен.”

5. Всяка малка борба е стъпка напред
Търпението в живота не е в това да чакаш, това е способността да запазиш доброто си отношение, докато работиш здраво за мечтите си, знаейки че работата няма никаква стойност. Така че, ако ще опитвате, отделете време да стигнете чак до края. В противен случай, няма смисъл да започвате. Това може да означава да загубите стабилност и комфорт за малко, а в някои случаи дори и ума си. Може да означава,че няма да ядете каквото искате или да спите, където обикновено в продължение на седмици. Може да означава да жертвате връзки и всичко това не е необичайно. Може да означава да приемате подигравки от връстниците си. Може да означава много време в самота. Самотата, въпреки това е подарък, който прави великите неща възможни. Дава ви пространството, от което имате нужда. Всичко останало е тест за вашата решителност, за това колко силно искате нещо. Ако го искате, ще го направите въпреки възможността за провал и отхвърляне и всяка стъпка ще ви кара да се чувствате по-добре, отколкото което и да е друго нещо, което можете да си представите. Ще разберете, че белегът не е „намерен” на пътя, той е пътят. И си струва. Така че, ако ще опитвате, опитвайте до края. Няма по-приятно чувство на света.......няма по-приятно чувство от това, да знаеш какво означава да бъдеш жив.

6. Негативизмът на другите хора не е ваш проблем
Бъдете позитивни, когато негативизмът ви заобикаля. Усмихвайте се, когато другите се опитват да ви съборят на земята. Това е един добър начин да поддържате своя ентусиазъм и фокус. Когато другите хора се държат лошо, продължавайте да бъдете себе си. Никога не позволявайте нечия чужда горчивина да промени личността, която сте. Не може да приемате всичко прекалено лично, дори да изглежда лично. Рядко хората правят нещата конкретно заради вас. Правят ги заради себе си.

Преди всичко не спирайте да впечатлявате този, който ви е казал, че не сте достатъчно добри. Хората говорят въпреки това, което правите и колко добре го правите. Така че първо се тревожете за себе си, преди да се тревожите за това какво мислят другите. Ако силно вярвате в нещо, не се страхувайте да се борите за него. Голямата сила идва от преодоляването на това, което другите мислят, че е невъзможно. Шегата настрана, животът се случва само веднъж. Това е то! Така че, по- често правете каквото ви прави щастливи и бъдете с тези, които ви карат да се усмихвате.

7. Каквото е трябвало да бъде, в крайна сметка ЩЕ БЪДЕ
Истинската сила идва, когато имате толкова много неща, за които да плачете и да се оплаквате, но вместо това вие предпочитате да се усмихвате и да оценявате живота си. Има благословия скрита във всеки белег по лицето ви, но вие трябва да имате желание да отворите сърцето и ума си, за да я видите. Не можете да принудите нещата да се случат. Можете само да се побъркате, опитвайки се. В един момент трябва, да оставите това, което трябва да бъде, просто да бъде.

И на края да обичаш живота си, означава да вярваш на интуицията си, да се възползваш от възможностите, да губиш и да намираш щастие, да споделяш спомени и да се учиш от преживяванията си. Това е много дълго пътуване. Трябва да спрете да се тревожите, да се чудите, да се съмнявате за всяка стъпка по пътя си. Смейте се на объркването, живейте съзнателно в момента и се наслаждавайте на живота си, какъвто ви се предоставя. Може да не финиширате точно, където сте решил да отидете, но в крайна сметка ще пристигнете точно където трябва.

8. Най-доброто, което можете да направите е да продължавате да вървите
Не се страхувайте да се обърнете назад – да опитате отново, да обичате отново, да живеете отново и да мечтаете отново. Не позволявайте на жестоките уроци да ожесточат сърцето ви. Най-добрите уроци на живота най-често са научени в най-лошия момент и от най-лошите грешки. Има моменти, когато изглежда, че всичко, което може да се обърка се обърква. И може би се чувствате сякаш ще бъдете вкопчени в този коловоз завинаги, но няма. Когато се чувствате изоставени помнете, че понякога нещата трябва да са много зле преди да могат да станат добре. Понякога трябва да преминете през най-лошото, за да достигнете до своето съвършенство.

Да, животът е суров, но вие сте силни. Намирайте сили да се смеете всеки ден. Намирайте куража да се чувствате различни, а също и красиви. Опитайте със сърцето си да накарате и някой друг да се усмихне. Не се притеснявайте за нещата, които не можете да промените. Животът е прост. Животът е щедър. Говорете искрено. Работете усърдно. Дори и да паднете ниско, продължавайте да вървите. Продължавайте да израствате.

Автор: Marc Chernoff / Превод: Марина Маркова change-life.eu
Животът е като огледало-усмихнеш ли му се,той ще ти отвърне със същото

User avatar
caritas
Posts: 4950
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:46 pm

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by caritas » Fri Nov 25, 2016 7:44 pm

НАПЪТСТВИЕ: Върви спокойно през шума и суетата, помни колко е благодатна тишината. Върви толкова далеч, колкото е възможно, не се отричай от самия себе си, поддържай добри отношения с другите хора. Казвай своята истина спокойно и ясно, слушай какво ти говорят другите: даже глупците и невежите имат какво да кажат. Пази се от хора кресливи и агресивни: те травмират душата ти. Ако се сравняваш с другите, можеш да станеш горделив или озлобен, защото винаги ще се намерят хора по-добре или по-зле от теб. Радвай се на своите успехи и планове. Влагай душата саи в своята работа, колкото и скромна да е. Тя се явява вечна ценност в променливите перипетии на съдбата. Бъди внимателен в своите намерения - та светът е пълен с лъжи. Но нека това не скрива истинската чест, та нали много хора се стремят към възвишени идеали, и навсякъде животът е пълен с героизъм. Остани самия себе си, никога не се бори със своите чувства: не бъди циничен с любовта, защото само тя пред лицето на всеобщата гнилост и тъга остава вечна като живота. Отнасяй се спокойно към това, което ти носят годините, без тъга се отказвай от утехите на младостта. Развивай силата на духа си, за да бъде твоя опора при неочаквано нещастие. Но не се терзай с мъките на въображението. Много страхове са се родили от умора и самота. Без да забравяш за дисциплината, бъди добър към самия себе си. Ти си дете на космоса и за това имаш право не по-малко от това на дърветата и звездите да бъдеш тук. Дали ти е ясно или не, не се съмнявай в това че космосът е такъв, какъвто е. Бъди в мир с Бога и с каквото и да се занимаваш и към каквото и да се стремиш сред шума на улиците и хаоса на живота, съхранявай душевен покой. Въпреки цялата своя лъжа, тежкия труд и рухналите надежди - въпреки това този свят е прекрасен. Бъди внимателен и се постарай да бъдещ щастлив.

Текстът е намерен през 1962 година в Балтимор в сградата на стара църква.
DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

User avatar
chares
Posts: 1454
Joined: Sun Mar 11, 2012 1:28 pm
Location: София

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by chares » Tue Dec 06, 2016 2:44 pm

Остави нещата просто да се случват!
Уча се да приемам нещата такива, каквито са. Уча се да оставям силата на живота да ме движи напред, вместо с всички сили да се опитвам да я спра.
Уча се да оставям нещата да се случват. Да им позволя да се пренаредят така, както е най-добре за мен. Така, както ги насочва Вселената.
Защото разбрах, че ако тичаш след нещо, значи то не иска да стои при теб, значи не иска да бъде уловено, значи не иска да спре на твоя праг.
Вярвам, че това, което е писано да бъде за мен, ще ме намери, където и да съм. Няма да стоя пасивно, но и вече няма да се боря за изгубени каузи.
Уча се да оставя любовта сама да ме намери. Уча да се спра с декодирането на неясни сигнали и разчитането на скрити си мисли. Уча се да чакам ясния знак, знакът, който не те кара да си задаваш въпроси и да поставяш под съмнение всичко. Знакът, който наистина чакаш. И който чака теб.
Уча се да позволя на тези, които не ме искат в живота си, да си тръгнат от моя. Дори ще им държа вратата отворена, защото вече не искам временни посетители в живота си. Не искам да споделям леглото си с някой, който не иска да споделя всяка нощ с мен. Не искам да давам сърцето си на някой, който не иска да го пази.
Уча се да оставя любовта да ме намери. Онази, ясната. Споделената. Истинската.
Уча се да бъда търпелива със себе си. Уча се да не пришпорвам плановете си.
Уча се да бъда готова да си дам време, за да сбъдна мечтите си.
Уча се как да си простя за грешките и да им позволява да се превръщат в спомени, а не в етикети. Уча се да позволя на тези грешки да ми напомнят, че съм се опитвала да се преборя за неща, които не са били за мен, че съм преследвала цели, които не са били моите цели. Че съм искала неща, за които сърцето ми, дълбоко в себе си, не е било сигурно.
Уча се да използвам натрупаната мъдрост, която ми показва, че най-често допускаме грешки, когато насилваме нещо, което не е за нас, когато се опитваме да вземем нещо, което вероятно не трябва да бъде част от живота ни.
Уча се да спра с опитите да контролирам живота си. Уча се да приемам, че понякога няма да знам всички отговори. Или че не съм там, където искам да бъда. Уча се да позволя на живота да поеме своята посока, вместо отчаяно да се опитвам да го насочвам натам, накъдето си мисля, че е правилно.
Уча се да осъзная факта, че невинаги ще получавам това, което искам, но че животът винаги ще ми дава това, от което се нуждая.
Уча се да се отнасям към живота като към свой приятел. Да се опитвам да го разбера, да го обичам, дори когато е труден за обичане, да го приемам, дори когато ме обърква. Да оценявам това, което ми е дал и което ми дава. Да оценявам спомените, с които ме е дарил и с които ще ме дари. Да благодаря за смеха и за тъгата, която ми е помогнала да израстна.
Уча се да приемам нещата такива, каквито са. Уча се да оставям силата на живота да ме движи напред, вместо с всички сили да се опитвам да я спра.
Уча се да живея.
Автор: Рания Найм

User avatar
@viktoriqna@
Posts: 6645
Joined: Fri Nov 13, 2009 8:48 pm
Location: София

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by @viktoriqna@ » Fri Dec 09, 2016 6:00 pm

Идвайте си!

Идвайте си, докато все още светят
две прозорчета в шумака
и до късно в есенните нощи
двама старци трепетно ви чакат.
Идвайте си. В старото огнище
пън догаря – сух пън от черница
и до него спомени разнищват
стар баща и майка ви светица.

Идвайте си, докато на двора
тегне с грозде старата лозница,
жълти тикви светят на стобора
и поели топлата десница,
целунете майка си, че може
тази среща сетна да остане…
Не ще има кой софра да сложи,
с топла питка сладко да покани.

Ще заглъхне къщата, а двора
ще потъне в бурени и лайка…
Тук ще дойдат нови, чужди хора,
ще я няма бедната ви майка.
Ще мълчат оголени липите,
небесата ще се спуснат сиви…
Майките ви чакат пред вратите.
Идвайте си, докато са живи.
Image

Image

User avatar
caritas
Posts: 4950
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:46 pm

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by caritas » Sat Sep 14, 2019 9:53 pm

ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Уважаеми български ученици!
Казвам се Розмари Де Мео (Rozmari De Meo) и съм един възрастен почти на петдесет, който имаше сериозни проблеми в училище.
На първия учебен ден отново всички ще обръщат внимание на малките сладки първокласници, ще ги питат разни неща, ще снимат ококорените им физиономии, цветята, които ще носят на учителките, родителите им, които ще говорят „умно”, а телевизиите ще предават най-сълзливите и трогателните от тях.
Никой няма да снима големите. Онези, които тръгват в осми клас, или в десети, или завършват. Просто те не са толкова симпатични, по всяка вероятност са отегчени, забили са поглед в телефоните си, не носят цветя и не им пука за първия учебен ден.
Никоя телевизия не показва такава физиономия на екрана.
За това се обръщам точно към вас!

Пичове, честит празник!
Чух ли „то па егати празника!”?
Хванала съм се да ви напиша едни неща, пък вие ако щете ги четете.
Искам да ви кажа, че знанието е най-голямата работа в тоя живот!
Колкото и да ви се струва тъпо и безсмислено. Колкото и глупости да ви се преподават. Колкото и да сте наясно, че никога няма да се занимавате с тая геометрия или никога, ама никога в живота няма да ви е нужно да знаете какво е „бъдеще време в миналото”. Аз така и не можах да проумея оная идиотщина с "корен квадратен", защото така и не се намери учител, да ми обясни как изобщо е възможно един корен да има квадратна форма...но това си бяха мои ядове.

Истината е, че каквито и да искате „да станете като пораснете” няма как, ако не сте си научили урока.
Не съществува ненужно знание!
Защото всяко нещо, което ви се струва безсмислено, калява характера ви. Дори само защото ви предизвиква да му се съпротивлявате!
ДОБРЕ! СЪПРОТИВЛЯВАЙТЕ СЕ!
Попитайте учителя си какъв е смисъла!
Попитайте директора!
Попитайте тези, които правят учебниците ви!
Откажете да учите по тях! Направете го!
Но помнете, че за да го направите, трябва да сте грамотни! За да сразиш един враг, трябва да го познаваш. За да откажеш да учиш геометрия по „този начин”, трябва да я познаваш и да докажеш, че начинът не работи! И да предложиш друг!
За да откажеш да учиш за „минало време в бъдещето” и да пишеш есета за романтизма в поезията на Димчо Дебелянов, трябва да владееш прекрасен български език! И да напишеш това, което теб те вълнува!
Ама на такъв език, че да те чуят!
За да превърнеш знанието в меч! В победа!
В осми клас започнах с няколко двойки по литература. Имах най-гадната учителка, която можете да си представите. Просто отказвах да й отговарям. Но четях като луда. Литературата беше моята страст. После дойде матурата. Успах се и отидох с лилава коса. Това тогава си беше престъпление. Не искаха да ме пуснат. Накрая директорът разреши. Написах си темата за час и половина и си тръгнах. От целия випуск бяхме само две шестици. На фона на целия ми успех и поведение, това беше абсурд, но не можеха да реагират!

Това е номерът! Каквото искате правете или не правете, но ЗНАЙТЕ!
Защото хората са безсилни срещу революция, направена от знание!
Грамотният човек винаги ще е на почит и винаги ще бъде чут!
Никой не уважава човек, написал мотивационно писмо за работа, пълно с правописни грешки. Аз дори няма да прочета такова писмо.
Но цял свят се прекланя пред ум, който работи извън „нормата” , знае как да работи с думите и запасите си от знание!
Така че, учете и трупайте в софтуерчето!
Ще има знание, което ще ви служи вярно, ще има и такова, което ще ви отегчава до смърт. И двете ще каляват онова, на което му се вика воля и характер.
Тази държава няма нужда от още повече сервитьори, таксиметрови шофьори и емигранти, достатъчно подготвени да обслужват западния европеец! И не ми пука, че сега ще ми се разсърдят!
България има нужда от младите си и грамотни хора, които да я обърнат с хастара навън!
Използвайте всяка минута, всеки учител, всяко домашно, всеки урок, всяка минута гняв или вдъхновение, за да ковете меча си!
За да имате един ден най-доброто оръжие – ЗНАНИЕТО!
И да го използвате така, както на вас ви се иска!

На добър час, хора!
Влезте в училище и се огледайте!
После наистина отворете очи!

П.П. Преди три години написах една книга. Казва се „Стопанката на Господ”. Преди месец направи сто хилядния си тираж, което е абсолютен рекорд за България в това време. Чувствам се невероятно! А нямате представа колко мразех костенурката, която ми преподаваше по литература...
Сега, другарко Тодорова, благодаря за битката!
DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

User avatar
caritas
Posts: 4950
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:46 pm

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by caritas » Fri Sep 20, 2019 10:16 pm

DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

User avatar
caritas
Posts: 4950
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:46 pm

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by caritas » Wed Sep 25, 2019 6:39 am

"Може би знаете, че началникът на една от големите компании оцеля след нападението на 11 септември, защото за първи път заведе сина си в детската градина.

Друг остана жив, тъй като беше негов ред да отиде за понички.

Една жена закъсня, защото будилникът ѝ не я събуди навреме.

Някои закъсняха, заседнали в задръстване по магистралата в Ню Джърси.

Един изтърва автобуса.

Една жена разля кафе на дрехите си и имаше нужда от време да се оправи.

На някой колата не запали, друг се върнал за да отговори на телефонно обаждане.

Едно дете играеше с ластик и не беше готово навреме.

Друг не можа да хване такси.

Това, което ме впечатли особено, беше човекът, който сложи новите си обувки тази сутрин, но преди да стигне там, получил пришка на крака си. Спрял в аптеката за да си купи лепенка! Ето защо сега е жив.

Сега, когато засядам в трафика, когато не мога да хвана асансьора, или да отговоря на уговорен час по телефона... Когато се случат всички тези малки неща, които ме дразнят, си мисля, че това е мястото, където Бог иска да бъда в този момент. Следващият път, когато си мислите, че сутринта не е наред, децата се обличат бавно, не можете да намерите ключовете на колата, чакате на всеки светофар, не се разстройвайте и не си разваляйте настроението - Бог работи, пази ви."
DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

Post Reply