Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още нещо

И над 35 сме джиджани мадами, и ако поискаме ще станем мами!

Moderator: Fireball

Post Reply
User avatar
Mileto
Posts: 6225
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:47 pm

Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още нещо

Post by Mileto » Tue Nov 02, 2010 8:48 pm

Магически сентенции за бременни, искащи да бременеят, раждащи, отглеждащи и въобще всички, обичащи живота!
Благодарение на Дара26 и сп. "9 месеца"ImageImageImageImageImageImageImageImageImage

dara26 wrote:През септември в някой дъждовен ден може да започнете да водите дневник на малкото си съкровище.Нищо , че то още не се родило , опишете какво чувствате , докато е още във вас.Нека след години това са първите му спомени.
През септември си купете грозде и се насладете на вкуса му. То съдържа много органични киселини , които стимулират всички етапи на обмяната. Освен това е богато на витамини С,В,А.Укрепва нервната и кръвоносната система.
През септември опечете питка и я намажете с мед. На 8-ми православната църква почита деня , в който се е родила Дева Мария.Божията майка се приема като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето.
През септември си запишете час за фризьор , масаж и СПА процедури.Освен , че заслужавате всичко това , така ще отбележите и 9-ти септември- Международния ден на красотата.
През септември имате поне още две причини да отидете на църква - Кръстовден /14-ти/ и деня , в който се почитат Св.мъченици Вяра , Надежда и Любов и майка им София /17-ти/.Дори и да не запалите свещ , самото присъствие в църквата може да ви донесе спокойствие
:daisy: :daisy: :daisy:
Image It's a small world after all Image

User avatar
Mileto
Posts: 6225
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:47 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by Mileto » Tue Nov 02, 2010 8:59 pm

ImageImageImageImageImageImageImage
dara26 wrote:...през октомври изпечете цяла тава с тиква.Представете си я поръсена със захар , топла , ухаеща.Тиквата съдържа много минерални соли , микроелементи , витамини , захари и пектин.Чудесно средство за борба с упорития запек , който съпътства почти всички бъдещи майки ;)
...през октомвриотидете на кино.Изберете някоя комедия и се забавлявайте докато навън вали дъжд.Доказано е , че когато бременните гледат предимно романтични или забавни филми , раждат по-здрави и спокойни бебета.Възползвайте се от тази възможност :thumbup:
...през октомври пуснете любимата си музика.На 1-ви е празникът на музиката.Какво по-хубаво да пеете и танцувате на бебето.То ще усети вашето настроение и ще се радва с вас :D
...през октомври може да прочетете поне 3 книги.Когато навън е мрачно и вали, може да се сгушите с одеало и топла напитка и да се потопите в забравената романтика на четенето :geek:
...през октомври може да измислите собствена напитка-чляко , малко какао , мед , канела...Сложете всичко , което ви се струва вкусно и разбъркайте.Намерете закачливо чадърче за коктейли и така ще си припомните топлите лъчи на слънцето :shh:
...през октомври е време да си купите шапка.Нищо ни ви пречи да обиколите и магазините за бременни.Коремчето ви расте със всеки изминал ден ,така че със сигурност имате нужда от подмяна на гардероба 8-)
...през октомври , може да се погрижите за коледната си звезда , ако искате цветето ви да разцъфне по Коледа.Завивайте саксията с тъмен плик и я оставяйте така по 15 -17 часа на денонощие :!:
:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Image It's a small world after all Image

User avatar
Mileto
Posts: 6225
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:47 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by Mileto » Wed Nov 03, 2010 11:12 am

ImageImageImageImageImageImageImageImage

dara26 wrote:През ноември си направете барбекю...не на двора , а у дома.Помолете половинката да напазарува крехко месо , разни зеленчуци и хляб на филийки.Кой е казал , че непременно трябва да имате скара , за да изпечете всичко това? Може и на тиган , почти без мазнина , щедро поръсено с подправки.... ;)
През ноември поканете приятелки на клюкарско парти :mrgreen: Направете им зимни коктейли с топло мляко , канела и....капки ром....Направете си и модно ревю , съчетавайки цветове и материи. След това посрещнете любимия си обута във високи ботуши , пиейки чаша чай... :roll:
През ноември може да направите хербарий.Разходете се в парка и със сигурност ще откриете много паднали листа със странна форма.Това е начин на общуване с природата , а и да калявате нервите си. Когато бебето се появи , със сигурност ще ви трябва повечко търпение :P
През ноември отидете на театър.Театралните постановки са всяка вечер и често изборът е голям. Възпитавайте детето си още в утробата. :geek:
През ноември няма защо да се притеснявате , че ходите до тоалетна на 10 минути.На 19-ти се чества световния ден на помещението с двете нули :lol: Може би трябва да направите парти?! Колко ли по-странни празници има по света.... :think: :lolno:
През ноември направете курбан. На 8-ми Българската православна църква отбелязва Архангелов ден- денят на Св. Архангел Михаил.Светецът символизира тържеството на доброто , светлината и справедливостта. :angel:
През ноември не забравяйте да отидете на църква.На 11 -ти се почита паметта на Св.Мина , който е известен чудотворец и се смята за покровител на семейството. :yahoo:
През ноември не забравяйте да запалите свещичка на 21-ви , когато се празнува въведевние Богородично или Денят на християнското семейство.На този ден се почитат родителите :!:
През ноември направете списък с подаръците за Коледа. Не мислете , че има време. Това е месецът , когато магазините не са така препълнени и все още може спокойно да решите дали да купите на половинката си пуловера с елена или кутията с инструменти.... :mrgreen:
Image It's a small world after all Image

User avatar
Mileto
Posts: 6225
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:47 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by Mileto » Thu Dec 02, 2010 3:49 pm

ImageImageImageImageImageImageImageImage
dara26 wrote:През Декември дори няма смисъл да се убеждаваМЕ колко е хубаво да бременеЕМ :idea: Въпреки , че е зима , това е един от най-щастливите месеци на годината.Всички СМЕ в празнично настроение и дори да се чувстваМЕ малко унили и потиснати , защото не можеМ да облечеМ най-предизвикателната си рокля :oops: , мисълта за подаръците от Дядо Коледа ще повдигнат настроението НИ :mrgreen:

През Декември можеМ да изпразниМ кредитната карта на полувинката :shh: Няма нищо по-хубаво да се отдадеМ на пазар , а през този месец всички пазаруват до полуда :crazy: Да направиМ подаръци за НАС , за близките и в никакъв случай да не забравяМЕ бебето :P , въпреки , че още не се е родило.Това е неговата първа Коледа!!! :yahoo:

През Декември можеМ да опитаМЕ някоя нова готварска рецепта :geek: , за да направиМ празничната СИ Новогодишна трапеза още по-предизвикателна.СъобразяваМЕ менюто , с това ,което на НАС НИ допада и действаМЕ :mrgreen: МожеМ да повикаМЕ подкрепление , защото не бива да се мориМ сами в кухнята :roll:

През Декември трябва да гледаМЕ най-веселите филми за Дядо Коледа /и естествено Наистина любов с Хю Грант :mrgreen: / и да се посмеЕМ на глас :lol: Доказано е , че правилното развитие на бебето зависи от настроението и спокойствието на бъдещата майка.Колкото по-положително СМЕ настроени , толкова по-добре ще се чувства детето НИ в утробата. :thumbup:

През Декември можеМ да си направиМ снежен човек 8-) ОбличаМЕ се добре , слагаМЕ удобни обувки и ...купуваМЕ морков :lolno: - за къде е снежен човек без нос ;) Естествено правИМ и това с подкрепление- полувинката добутва топките сняг , а ние само направляваМЕ отстрани :lol: ...поставянето на носа оставяМЕ за накрая :P

През Декември празнуваМЕ лудо!Ще се постараеМ да спазиМ всички традиции около Бъдни вечер и Коледа , защото те са част от празничния дух! :angel: Ще пощуреЕМ на Нова година , а когато всички вдигнат наздравица , ще поздравИМ своето бебче , защото то също е радостно с НАС!!! :yahoo:


Извинете ме , че този път смесих фантазия , мечти , реалност и надежди , но наистина се МОЛЯ ТОВА ДА Е НАШАТА КОЛЕДА! :angel:
Нека се изпълни темичката с мноооого ЧХГ и усмивки! :yahoo:
Image It's a small world after all Image

User avatar
dara26
Posts: 4443
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:00 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by dara26 » Sat Jan 08, 2011 2:53 pm

ДА РАЗЧУПИМ НОВАТА ГОДИНА С ПОВЕЧЕ КАТЕГОРИЧНОСТ :mrgreen: :yahoo: :angel: :thumbup: ;)

7-те бременни заповеди :idea:
Редовен прием на фолиева киселина. През първите 12 седмици от бременността препоръчителното количество е 0,4мг дневно :!:
Здравословно хранене.Протеините/месо , яйця ,сирене/ са важни за бебето , както и омега 3 мазнините/ мазна риба/ и омега 6 мазнините/слънчогледово масло/ :thumbup:
Движете се.Повишеният мускулен тонус ще ви е от полза. :wave:
Спете и почивайте достатъчно. :yawn:
Избягвайте стреса. :D
Консултирайте се редовно с проследяващия гинеколог. :ugeek:
Отделяйте поне няколко минути дневно в мисли за нероденото си бебе. :angel:

7-те гряха на бременността
Цигарите :x Пушенето по принцип "причинява" сгъстяване на кръвта , а по време на бременността това означава намалено количество кислород , достигащ до плода през плацентата.Другият съществен риск е раждане на бебе с тегло под нормата. :(
Алкохолът :x Приет по което и да е време на бременността все пак достига до плода през плацентата.Но пък някоя и друга безалкохолна бира :roll: ....
Кофеинът :x Може да влоши положението с киселините в стомаха , а през плацентата достига и до бебето :|
Меки и сини сирена :x Бактерия листерия може да е скрита под кората на сирената , инфектирането с нея може да причини спонтанен .....:silent:
Пакетирани плодове и зеленчуци :x Пръстта по недобре измитите плодове и зеленчуци може да донесе токсоплазмоза- инфекция , причинена от бактерия.
Рохки яйца :x Салмонелата е бактерия , която причинява хранителни натравяния и може да се съдържа в рохко или сурово яйце.Хранителното натравяне е изключително неприятно по време на бременност- води до болки в корема и обезводняване :o
Твърде мазна риба :x Твърде мазната риба съдържа живак , чиито високи нива са опасни за нервната система на бебето :problem:

7 от най-големите страхове на младия татко /със сигурност от 99,99% неоснователни :mrgreen: /
Ще изпусна бебето! :o
Няма да мога да осигуря материално семейството си ! :oops:
От мен няма да излезе добър баща! :(
Връзката със съпругата ми ще се промени и то към по-лошо ! :?
Сбогом на вечерите с "момчетата" ! :sick:
Няма да успея да съчетая кариерата с бащинството! :problem:
Ако със мен се случи нещо?! :shock:
Image

User avatar
dara26
Posts: 4443
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:00 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by dara26 » Tue Apr 05, 2011 2:08 pm

А :daisy: П :daisy: Р :daisy: И :daisy: Л

Усещате ли аромата на пролетта ,витаещ във въздуха?!? :roll: След студената зима слънцето вече се показва и през април е време да захвърлите шапки и ръкавици и да излезете навън :D Няма нищо по-прекрасно от това да посрещнете пролетта с усмивка :P А има ли по-усмихнат месец от април?!? :daisy:
Така че- СУПЕР Е ДА СИ БРЕМЕННА :idea: ПРЕЗ....АПРИЛ !
Image

През април може да засадите цветя в градината или на балкона.Срамежливото слънце ще ви се усмихне и само след няколко седмици ще се радвате на уханието на цветята :daisy:
През април се обадете на лекаря си дори да сте в перфектна форма.На 7-ми здравните работници се събират , за да отпразнуват професионалния си празник .Със сигурност личният ви лекар , акушер-гинекологът и акушерката ви ще ви се зарадват , ако ги поздравите! :yahoo:
През април разходките в парка са задължителни 8-) Така ще се раздвижите и ще вдъхнете от уханието на идващата пролет.Избирайте по-слънчеви алеи , но все пак се обличайте добре :eh: -не рискувайте да настинете точно сега!
През април е време да звъннете на всичките си приятели , които носят имена на цветя! :yahoo: Тази година Цветница се чества на 17 април и може без предупреждение да им отидете на гости :shifty: Направете сладки и ги посетете ;) -на имен ден се ходи без предварителна покана - със сигурност ще ви се зарадват! :D
През април може да направите нещо за планетата :geek: Помолете полувинката си да засадите заедно дръвче или организирайте почистване пред блока :thumbup: Не се уморявайте- важни са идеите и желанието ;) На 22 април се отбелязва Международния ден на Земята - нека и ние направим нещо за опазване на околната среда :!:
През април може да се отдадете на творчество , дори и без да имате талант :roll: - Боядисването на яйца е истинско предизвикателство за фантазията ви! Боите за яйца са напълно безвредни , но ако все пак предпочитате - ползвайте ръкавици :P
През април хапнете агнешко :mrgreen: Може би диетоложката ви няма да се съгласи с този избор , но на Великден всички опитват от крехкото месце :roll: Не забравяйте да отидете на църква и да запалите свещичка ! :angel: Според традицията празниците продължават три дни - така че може да посетите всичките си роднини и приятели :yahoo:
Image

User avatar
dara26
Posts: 4443
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:00 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by dara26 » Mon May 02, 2011 2:55 pm

Чудесата се случват през май! Защо ли ?!? Защото природата се е събудила , слънцето не е толкова силно и всичко , което си пожелаете , може да се случи през този месец!
За всички в очакване на чудото...

СУПЕР Е ДА СИ БРЕМЕННА ПРЕЗ.....М :D А :D Й

Image

През май си направете гердан от цветни мъниста и камъчета. Със сигурност в някой долап ще намерите купчинка цветни дрънкулки , трябва ви само малко въобажение за ефектно украшение 8-)

През май е време да празнувате....Никулден.Докато останалите похапват агне за Гергьовден , вие купете риба ;) На 9 май се отбелязва летния Никулден.Честването на празника е свързано с пренасянето на светите мощи на Николай Чудотворец от балканските земи в италианския град Бари , наложено заради османските набези на Балканския полуостров. :angel:

През май отделяйте поне по час на ден за разходка- навън цъфтят кестените и наоколо се разнася омаен аромат.Насладете му се. :daisy:

През май си спомнете любимите стихотворения и ако сте забравили някой куплет , не се притеснявайте.Важното е за 24 май да сте подготвени :geek: :ugeek: Тогава е Денят на българската писменост и култура , празник на светите братя Кирил и Методий :clap:

През май си купете букет от рози! Със сигурност любимият ви мъж ви поднася цвета , но защо до чакате , докато се сети. Майските рози са толкова ароматни и ще ви накарат да се усмихнете и да се почувствате щастливи целия ден! :P

През май накарайте още някой да последва примера ви и да откаже цигарите :problem: И то не само защото на 31 май е световен ден без тютюнопушене , но и защото здравето е нещо важно за вас , за бебето и за близките ви :thumbup:
Image

User avatar
dara26
Posts: 4443
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:00 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by dara26 » Tue Jun 07, 2011 1:43 am

Мдааа , както с радост може да види човек , юни е месец на красивите бременни крушки :daisy:
Времето е слънчево , усмихнато, вдъхновяващо... :D Време е за бременеене :D или казано със стил ;)

СУПЕР Е ДА СИ БРЕМЕННА ПРЕЗ ....... Ю :D Н :D И
Image


През юни можете да обуете обувки без пръсти и да усетите как лекия вятър гъделичка краката ви :wave:
През юни на воля можете да ядете домати и краставици , а зелената салата трябва да е винаги в менюто ви :!:
През юни цените на курортите все още не са така високи и може с бъдещия татко да направите кратка почивка 8-) След като бебето се роди плановете винаги търпят пренареждане :roll:
През юни е най-дългият ден през годината - 22.Ще имате достатъчно време , за да се отдадете на любимите си занимания , да се поглезите , да поговорите мислено с бебето или просот да помечтаете :shifty:
През юни си направете коктейл с пресни плодове- ягоди , череши...и всичко друго , което обичате.Ще се почувствате на Карибите 8-)
През юни спокойно може да сложите къс топ и с гордост да покажете коремчето си , едва ли ще ви е студено :thumbup:
През юни можете да си направите временна татуировка на корема - тип ваденка :D и да събирате погледите на всички ;)
През юни можете да видите новородени котенца- това е първото котило , появило се за годината :P
През юни може да съберете най-лековитите билки на Еньовден-24-ти.Тогава църквата отбелязва рождението на св.Йоан Кръстител , който пръв започва покръстването на юдеите във водите на река Йордан.Смята се , че срещу Еньовден различните треви и билки придобиват лечебна сила :angel: , която с появата на слънцето изчезва.Ето защо е добре те да се берат рано сутринта , преди изгрев слънце :yawn:
През юни не пропускайте разходките.Ходенето е най-добрата гимнастика за вашето състояние , а първите топли слънчеви лъчи ще ви заредят с енергия :yahoo:

През юни , през юни...има толкова много прекрасни неща , които се случват през юни....Със сигурност може да се допълни списъка. :shifty:
Списъка с бременните крушки също.... :angel: !
Image

User avatar
dara26
Posts: 4443
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:00 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by dara26 » Sat Jul 09, 2011 9:18 am

Най-после- ЮЛИ , ЮЛИ , ЮЛИ!!! :D ......и замириса на море в НАЙ-слънчевият , НАЙ-топлият , НАЙ -усмихнатият месец от годината!
Юли е и НАЙ- прекрасният месец за бременеене= слънчева шапка , безалкохолен коктейл и добро настроение или простичко казано....

СУПЕР Е ДА СИ БРЕМЕННА ПРЕЗ..... 8-) Ю 8-) Л 8-) И 8-)

Image

През ЮЛИ може да облечете страхотна туника с голямо деколте и колкото и да се гордеете с корема си , всички ще са запленени от сексапилния ви бюст ;)
През ЮЛИ ще станете истински секс лъвица.Статистиката сочи , че дали поради горещото лятно слънце , но двойките се отдават на страстни ласки два пъти по-често от обикновено :yahoo:
През ЮЛИ тенът ви ще е невероятен , защото слънцето пече силно и кожата ви ще блести с приятен бронзов загар.Не забравяйте обаче редовно да използвате слънцезащитен крем 8-)
През ЮЛИ всички се втурват към морето , но и разходката в планината ще ви доставе огромно удоволствие - свежият въздух там ще се отрази благоприятно на бебето :thumbup:
През ЮЛИ няма да качите много килограми , въпреки че си похапвате както преди и давате на бебето всичко ,от което се нуждае.Това се дължи на факта , че наблягате повече на плодовете и зеленчуците и поради топлото време пиете вода в по-голямо количество и пречиствате организма си.Какво по-хубаво от това да сте бременна и да изглеждате добре :idea:
През ЮЛИ може да засадите лимон - необходими са ви само няколко семки , саксия и пръст.Това растение обича топлина и влага , а през юли те са в изобилие.Поливайте редовно и скоро той ще се покаже.След време ще давате на детето си домашен лимонов сок :shifty:
През ЮЛИ може да си оставате и у дома- на 15,16,17 са така наречените горещници.Те са празници в чест на огъня , а според църквата се почитат Светите мъченици Кирик и Юлита , Атиноген и Марина. :angel: През горещниците старите хора гадаят за времето през цялата година.Ако през трите дни пече силно- то зимата ще е мека и без сняг.В този период обаче не трябва да се домакинства , за това се отдайте на лентяйство и поканете приятелки на бебешко парти :wave:
През ЮЛИ направете екскурзия до най-близкия манастир- на 25 юли се празнува църковният празник Успение на Св.Анна- майката на Дева Мария. :angel: Смята се , че тя е покровителка на бременността , раждането и майчинството.На този ден бъдещата майка не трябва да работи , защото ще роди трудно.Занесете свежи цветя до иконата на Св.Анна и може да сте сигурна , че тя ще ви закриля през цялата бременност. :daisy:
През ЮЛИ всъщност най-добре е да сложите дългопола сламена шапка , да обуете леки чехли и да седнете на припек в парка.Така ще усетите топлите слънчеви лъчи и ще се заредите с енергия.....пък и е сигурно ,че няма да свършите някоя домашна работа по погрешка в ден , когато според поверието не се работи ;) :D :roll:
Image

User avatar
dara26
Posts: 4443
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:00 pm

Re: Месечни рецепти за добро настроение, самочувствие и още

Post by dara26 » Sat Aug 06, 2011 3:01 pm

Август означава "божествен , възвеличан" :angel: . Няма нищо по-божествено от августовският мързел , в съчетание с разхлаждащ ,безалкохолен коктейл 8-)
А дори и само това е достатъчно , за да е

СУПЕР ДА СИ БРЕМЕННА ПРЕЗ.....А 8-) В :idea: Г :D У :thumbup: С ;) Т
Image

През август е толкова топло , че дори и комарите спят и ги мързи да жужат наоколо ;)
През август всички досадни телевизионни предавания излизат в отпуск :yawn: Така може по цял ден да гледате сериали или анимационни филмчета и да забравите политиката ,от която в този момент едва ли се нуждаете :roll:
През август може да направите ремонт на детската стая :thumbup: Най-тънко ще ви излезе , ако притиснете любимия до стената и го накарате сам да свърши всичко :lolno:
През август дори да не отидете на море , нищо не ви пречи да си купите малко надуваемо басейнче , което да сложите на балкона - то със сигурност ще ви спаси от жегите 8-)
През август нямате нужда от фон дьо тен - слънцето ще направи кожата ви блестяща и ще изглади неравностите ;)
През август имате оправдание да си купите огромна ексцентрична шапка- тя хем ще ви предпазва от слънцето ,хем ще се съчетава перфектно с летния ви силует :clap:
През август може да хапнете първото грозде- на 6-ти август е Преображение Господне- денят , в който Иисус Христос укрепва вярата на учениците си в Божествения си произход , като се преобразява пред очите им.Старите хора вярват , че на този ден се бере първото грозде и се раздава.Това е моментът ,в който лятото е достигнало апогея си и идва есента :angel:
През август любимият ви мъж има празник- празникът на готвачите е на 10-ти август :mrgreen: Може вие да го изненадате с някое по-засукано ястие или го помолете все пак той да сготви :roll:
През август се направете коктейл от летни плодове - алкохолът е забранен за бъдещите майки , но няма нищо по-разхлаждащо от чаша прясно изцеден портокалов сок , ананас , манго и каквото още се сетите... :thumbup:

И така ,мили дами , август е слънце , коктейли , емоция - приятно бременеене! :yahoo:
Image
Image

Post Reply