Крушовица Маргаритка
Moderator: Fireball
Крушовица Маргаритка
ето я и Крушовицата, измислена от мен по повод вчерашната ни сбирка и кръстена по този начин дистанционно от Румката. Рецептата, след като си хапнахме от парфето, споделям в "подобрен" вариант според това, което смятам, че може да се оптимизира:
200 гр бишкоти Classici (продават се в Била). Препоръчвам тези, защото са наистина много хубави, но вие можете да предпочетете други или блат дори.
Сок от круша
700-800 гр. меки круши
800 гр. заквасена сметана
2 ванилии
20 гр. желатин (2 пак.)
8 супени лъжици захар
Обелвате и нарязвате на парченца крушите. Желатина разтваряте в малко студена вода за около 30 мин, след което го слагате на водня баня, разтваряте напълно и оставяте малко да се охлади. В това време сиропирате бишкотите със сока от круша, нареждайки ги на дъното на тавичката. Отгоре разстилате крушите. Разбивате сметаната със захарта и ванилиите, добавяте поизстиналия желатин до получаване на еднородна смес и я изсипвате върху крушите. Слагате тавичката в хладилник.
След около 3-4 часа парфето е годно за консумация.
Внимание: изисква съответното настроение и компания!
Last edited by Margaritka on Sun Jan 10, 2010 12:32 pm, edited 1 time in total.