Състав 1 средно голям патладжан, 5-6 средно големи тиквички, 1 глава лук, 5-6 моркова, 10-тина чушки, домати - зависи от големината 3-4 средно големи. 500 гр сирене, 3 кофички кисело мляко, пожелание чесън и подправки.
Обелваме и подсоляваме патладжана, докато се отцежда задушаваме с много малко мазнина лука и морковите нарязани на много ситно, а морковите може и рендосани.
След това пържим патладжана и тиквичките, печем чушките и обелваме.
Натрошаваме сиренето ( може да ползвате и извара, но със сирене е по-вкусно) и го смесваме с киселото мляки и евентуалон чесън и подправки на вкус ( аз слагам копър, магданоз и босилек).
В дълбочка стъклена тавичка или купа редим на дъното патладжан и тиквички върху тях нанасяме сместа от морковите и лука, върху тях нанасям дебел слой от сместа с кисело мляко и сирене, след това слагам обелените чушки и нанасям още един слой от сместа сирене и кисело мляко, най отгоре нареждам нарязани на кръгли шайби домати и поръсвам отново със зелени подправки на вкус, и евентуално още малко чесън.
Убийствената смес пак се мята в хладилника и ако имате късмет да преседи 1 нощ е върховна.
После режа и поднасям на кубчета като мусака

Да ви е сладко
