
2 кг картофи
2 кг патладжан
1 кг домати
0,5 кг моркови
1 голяма глава лук
магданоз
Патладжаните се обелват и нарязват на филии с дебелина около 0,5 см. Осоляват се и се поставят вертикално в гевгира да се оцедят добре (поне за час). След това в тефлонов тиган мажете дъното съвсем оскъдно, нареждате филиите патладжан и ги обработвате термично за около 3 мин. от всяка страна, колкото да омекнат. Задушава се и нарязаната на ситно глава лук.
Картофите и морковите се обелват и нарязват както подобава: картофите на шайби, а морковите на пръчици. Слагат се в намазаната тава, посоляват се по желание със сол и черен пипер, заливат се с 2 чаши вода и се пъхат във фурната заедно с лука докато започнат леко да омекват.
После върху тях се нарежда щедро първо патладжанът, а върху него и доматите, нарязани на шайби. Целта е след като наредите патладжана да не се виждат картофите, а като наредите доматите вече да не се вижда патладжанът!

Пече се на умерена фурна с вентилатор докато доматите продобият нужния вид за лице на манджата!

Нямам голям гювеч. Предполагам, че ако това ястие се направи в него ще е още по-върховно (макар че не знам накъде повече!
