

1,5 пакета спагети (600 гр)
2 големи моркова (300 гр))
2 големи глави лук (300 гр)
1 глава чесън
700 гр гъби
100 гр сушени домати
750 мл доматен сок
300 гр кашкавал
4 яйца
400 млл прясно мляко
зехтин, бутер, босилек, розмарин, сол, черен пипер
Започваме с нарязването на ситно на морковите и задушаването им в зехтин. Докато те вършат тази работа измиваме и нарязваме на дребно гъбите и слагаме и тях при вече омекналите моркови. По ред на номерата добавяме нарязаните на дребно лук, сушени домати, чесън, подправки и най-накрая доматен сок докато си промени цвета. В това време на другия котлон спагетите вече са се сварили в леко подсолена вода, а ние сме намазали тавата с бутер. Отцеждаме спагетите и половината ги разстиламе в тавата. Заливаме с 2/3 от сместа. Върху нея разпределяме останалите спагети и поливаме с останалата 1/3 от сместа. Слагаме на 1/3 от долната част във фурната и печем около 15-20 мин на вентилатор отдолу на 150°C. Междувременно, след като сме измили всички изцапани съдове

Buon appetito!