Коледна пуйка "Маргьорит" ХАХАХАХАХА

Moderator: Fireball

Post Reply
Margaritka

Коледна пуйка "Маргьорит" ХАХАХАХАХА

Post by Margaritka » Fri Nov 25, 2011 9:19 pm

Нали не очаквате от мен някоя завързана и конкретна рецепта? :lol:

Значи купувам пуйка с вътрешности ако може. Тях самите ги смесвам с лук, гъби и ориз и пълня пуйката. В тенджерата, който ще ви демонстрирам след малко правя легло от кълцано кисело зеле, слагам пуйката и й правя и одеалце от кълцано кисело зеле. В матрака и одеалото от зеле има дафинов лист и черен пипер на зърна. Може малко да й убива, ама айде сега... :lol: Добре е за удобство на пуйката да се подпъхне сланинка тук-там, за да й е по-мекичко! :mrgreen:

Самата пуйка, МИЛЕ, пека в ето това, което ми донесе баща ми от Германия преди доста години, и което е предвидено именно за големи птици:

Image

На немски се нарича Bräter. За твое щастие, Миле, го има в Кауфланд - и там се нарича така, ама с български букви! АХАХАХАХАХАХАХАХ! Струва 30 лв.

Ако питате колко се пече - може би 4 часа на 180°C. А може би не?! :crazy: :lol: :daisy:

Румката вика, че домашната шпуйка струвала 120 лв. Дръжте си я! Аз купувам бразилски, щот като ги пъхна във фурната ми танцуват самба, или френски, които врътват по един менует! ХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААА!

По всичко личи, че първата седмица на работа ми се отразява пагубно! :daisy: :lol:
ImageImageImageImage

gala03

Re: Коледна пуйка "Маргьорит" ХАХАХАХАХА

Post by gala03 » Fri Nov 25, 2011 9:49 pm

Ох, Марги, скицо невероятна, тази рецепта звучи все едно аз съм я писала :lol: :lol: :lol: Хахахаха. Най-много ми хареса тази част:
Margaritka wrote:
Ако питате колко се пече - може би 4 часа на 180°C. А може би не?! :crazy: :lol: :daisy:

Румката вика, че домашната шпуйка струвала 120 лв. Дръжте си я! Аз купувам бразилски, щот като ги пъхна във фурната ми танцуват самба, или френски, които врътват по един менует! ХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААА!
Никакви домашни шпуйки! Ами че те струват колкото една холна масичка :lol: :lol: :lol:
Няма наваксани мигове, има само пропуснати такива...

mata_kosmata

Post by mata_kosmata » Fri Nov 25, 2011 9:52 pm

Маргьоритоооууу :daisy: тази твоя пуйка като на санаториум беее! Някое масажче не й ли праскаш преди да я сложиш в креватчето?
Впрочем руснаците наричат този продълговат съд "утятница", т.е. място за печене на патки :mrgreen: интересно защо ли нямаме на български думичка?
Image Image

gala03

Post by gala03 » Fri Nov 25, 2011 10:27 pm

Мате, може да му казваме "патко-пекарник" ;) :D
Няма наваксани мигове, има само пропуснати такива...

Mileto

Post by Mileto » Sat Nov 26, 2011 12:05 am

Рецептите ще чета утре, че сега ми се затваря окото, но Мариетн, да ти кажа, аз имам таква тенджера. Родителите на Жоро са я купили преди 100 години от Полша. :lol: и в нея НЕ ми се побира пуйката. :lol: Това ми е проблемът. Иначе за пиле - ммммм, грешка няма. Страхотен съд е това, не остарява!!! :thumbup:
Image It's a small world after all Image

Margaritka

Post by Margaritka » Sat Nov 26, 2011 9:07 am

Миленце, значи твоята тенджера просто не е за едри птици. Майка ми има една такава йенска за пиле. Но в моята нали ти казвам, че побирам една пуйка французойка или бразилка, сиреч около 4 кг, + плънката и една кисела зелка, която е поне 2 кг!

Аз горещо препоръчвам тази тенджера! :thumbup: Огледайте тези в Кауфланд, мисля, че са с необходимия обем. Вярно, че се ползва предимно по Коледа, когато се събират много хора, но в нея могат да се направят завидно количество зелеви сарми и капама например. А пък по Великден - дроб-сърма или дори агнешка плешка! :thumbup:
ImageImageImageImage

Петя

Post by Петя » Sun Nov 27, 2011 6:58 pm

Бразилските пуйки са супер! Домашните пуйки са много жилави и сухи и т.н.... А тенджерката е много идейна!
Image
Image
Image Живея с радост, доброта, здраве, обич и благодарност!

Post Reply