http://www.cuisineeurope.com/cms/bg/rec ... strudel-bg
Ябълков щрудел (Apfelstrudel)
Съставки:
1 пакет тънки кори за баница
500 гр. ябълки
60 гр. масло
50 гр. галета
100 гр. захар
Канела (мляна)
Стафиди
Приготвяне и сервиране:
Галетата се запържват леко в маслото. Ябълките се обелват и нарязват много тънко. Отделят се 2 - 4 кори (в зависимост от дебелината) и се намазват отгоре със сместта от масло и галета, след това се разпределят върху нея равномерно ябълки, стафиди, захар и се поръсва с канела. Кората се навива и се поставя в тава. По същия начин се оформят няколко такива "рола". Намазва се отгоре с остатъка от разтопеното масло. Пече се на предварително загрята до 200°С фурна около 30 мин.
Сервира се поръсен с пудра захар.
Австрийска кухня - ябълков щрудел
Moderator: Fireball
- Margaritka
- Posts: 1919
- Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
- Location: Русе
- Contact: