Австрийска кухня - ябълков щрудел

Moderator: Fireball

Post Reply
User avatar
Margaritka
Posts: 1919
Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
Location: Русе
Contact:

Австрийска кухня - ябълков щрудел

Post by Margaritka » Wed Apr 18, 2012 9:44 pm

http://www.cuisineeurope.com/cms/bg/rec ... strudel-bg

Ябълков щрудел (Apfelstrudel)

Съставки:
1 пакет тънки кори за баница
500 гр. ябълки
60 гр. масло
50 гр. галета
100 гр. захар
Канела (мляна)
Стафиди

Приготвяне и сервиране:
Галетата се запържват леко в маслото. Ябълките се обелват и нарязват много тънко. Отделят се 2 - 4 кори (в зависимост от дебелината) и се намазват отгоре със сместта от масло и галета, след това се разпределят върху нея равномерно ябълки, стафиди, захар и се поръсва с канела. Кората се навива и се поставя в тава. По същия начин се оформят няколко такива "рола". Намазва се отгоре с остатъка от разтопеното масло. Пече се на предварително загрята до 200°С фурна около 30 мин.
Сервира се поръсен с пудра захар.
ImageImageImageImage

Post Reply