Медени питки
(почти като купешките, но без шоколадовата глазура)
1 яйце
2 с.л. мед
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
2 ч.ч. брашно
*Чаените чаши са чаени чаши, а не огромни китайски порцеланови чаши!
Всичко се разбърква, докато се получи хомогенна лепкава смес (2-3 минути) и се оставя за 30 мин. хладилник. С ръце се оформят топчета с размер на голям орех или малко яйце, слагат се на разстояние едно от друго в тавата върху хартия за печене и се пекат на 180-200 градуса до зачервяване (не знам време, трябва да се наглеждат - бързо става).
Най-бавното в цялата процедура е чакането да постегне тестото в хладилника и после чакането да изстинат достатъчно, за да не се изпогори човек с тях.
Медени питки
Moderator: Fireball