Шоколадово-бананов кекс Катринка

Moderator: Fireball

Post Reply
katrinkag

Шоколадово-бананов кекс Катринка

Post by katrinkag » Tue Dec 29, 2009 10:02 am

Тъъъъъъъъъъй,да се изфукам-днес забърках първите мъфини през живота си-ммммммммммммм супер!Рецептата е от бг-мама-тази мама Селма прави хубави неща-
" Шоколадово-бананов кекс,много пухкав и приказно ароматен!

Този кекс е една много нежна шоколадова фантазия.Бананът,който се слага в тестото,придава на сладкиша страхотна пухкавина и аромат.

И така:
1 ч.чаша захар
3 яйца
150 г маргарин или същото количество краве масло
1 бакпулвер
1 ванилия
100 г шоколад(аз предпочитам натурален),предварително разтопен
4 с.л. прясно мляко
1 намачкан(настърган на ренде) банан
1.2/3 ч.чаша брашно

В една купа забъркваме всичките продукти.Сипваме получената смес в намаслена/намаргаринена и набрашнена форма.Печем на умерена фурна до готовност.
(За да ви е по-лесно да разтопите шоколада,прибавете към него 4-те с.л. прясното мляко.
Ако вместо маргарин ползвате краве масло,и то трябва да се разтопи.)
Да ви е сладко! "
И още нещо направих снощи и предната вечер-тези са от мама Джема-също успешни:
Рачешки "Наполеон"
Тук нямах крема сирене и хрян, и сложих една бучка Дунавия,7-8 с.л. прясно мляко /носеше и още!/ и 1 с.л. горчица.
"Готово бутер тесто се нарязва на малки кваратчета, изпича се и всяко квадратче се разрязва на 2. Слагас е плънка и отново се слепват двете половини.
Плънка:
2 пак. крема сирене, 2 с.л пр. мляко, 1/4 ч.л млян бял пипер, 200 гр ситно нарязани полца от раци,1 с.л хрян. Всичко се омесва до еднородна смес."
И последно-
Хлебчета с кашкавал и чесън
"500 гр брашно
250 мл вода
2 ч.л сол
1 с.л мед
7 гр суха мая
2 с.л олио
4 скилидки счукан чесън
100 гр нарязан на ситно кашкавал
Mажат се с разбит жълтък преди да се пекат.
Много са меки, пухкави и вкусни."-моите повечко се попрепекаха,ноооооооооооо.................

Mileto

Re: Кулинарна тема

Post by Mileto » Wed Dec 30, 2009 9:39 am

Катринче, мило, какво ти стана бе, душа! Пощуря в кухнята. Само така. Остава да намеря време да спретна всичките неща, които си предложила, интересно звучат. Ако имаше и картиньок да пуснем лиги.
Image It's a small world after all Image

katrinkag

Re: Кулинарна тема

Post by katrinkag » Wed Dec 30, 2009 12:14 pm

Сори,Миле,ама аз съм си щура в кухнята-особено по нощите и по по ранните сутрешни часове!Просто Мимоза не ядеше такива работи и на мен ми беше писнало да си ги ям сама,тъй че няколко години не приготвях нищо такова.След като забърках черния принц от бг-мама обаче,нещата коренно се промениха-видите ли домашното било вкусно..............
Пък за снимките...........докато се усетя.........и всичко се омете,даже тая сутрин мъфините си ги прибра в раницата......да не прегладнеела.......
А от коледните сладки........ми останаха 3 бр.
Сутринта,като ги изпратих,изпекох блата за новогодишната торта-да видим дали и тоя експеримент щи го харесат.

Pippi_M

Re: Шоколадово-бананов кекс Катринка

Post by Pippi_M » Thu Nov 04, 2010 2:24 pm

Катринка :yahoo: кексът се получи чудесен!Облизахме си пръстите,че и пред свекървата и свекъра се представих ;)
Image
Щастието е като пеперуда - не е нужно да го гониш,то само ще долети и тихо ще приседне на твоето рамо...

roslem

Re: Шоколадово-бананов кекс Катринка

Post by roslem » Fri Dec 09, 2011 4:46 pm

Катринка, кексът стана невероятен! :thumbup:
Моите малки звездички ще останат завинаги в сърцето ми - 20.01.2011, 24.12.2011!
Image
Image
Image Image

Post Reply