Гъбена супичка

Moderator: Fireball

Post Reply
Margaritka

Гъбена супичка

Post by Margaritka » Sun May 16, 2010 11:11 am

Аз не мога да дам точни пропорции на продуктите, но имайки шпредвид, че готвя в големи количества, съставките изглеждат така:

1 кг гъби
3 големи моркова
3 големи глави лук
Зехтин/олио
100 гр. ориз
1 яйце и 1 чаша прясно мляко за застройката
1 вр. магданоз
сол и черен пипер

Гъбите, лука и морковите се нарязват и задушават в малко мазнина. Добавяте вода колкото прецените. 10-ина минути преди да махнете супата от огъня добавяте ориза, солта и черния пипер. После застройвате и най-накрая поръсвате със ситно нарязания магданоз.

gala03
Posts: 1992
Joined: Mon Nov 09, 2009 7:02 pm
Location: Бургас

Re: Гъбена супичка

Post by gala03 » Sun May 16, 2010 4:22 pm

Ммммм, пърфект! Правя я аналогично, само че вместо с ориз ние я харесваме повече с картофи.
Няма наваксани мигове, има само пропуснати такива...

cvetence
Posts: 4
Joined: Tue Apr 26, 2011 9:49 am

Re: Гъбена супичка

Post by cvetence » Tue Apr 26, 2011 12:28 pm

Никога не ми е хрумвало да направя застройка на гъбената супа! Чудесна идея! Така ще стане по-питателна и по-плътна! Изпробвам веднага! :daisy:

User avatar
Margaritka
Posts: 1919
Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
Location: Русе
Contact:

Re: Гъбена супичка

Post by Margaritka » Tue Apr 26, 2011 5:58 pm

Aaaaaaaa, че как, гъбената супичка си "плаче" за застройка! :P
ImageImageImageImage

cvetence
Posts: 4
Joined: Tue Apr 26, 2011 9:49 am

Re: Гъбена супичка

Post by cvetence » Wed Apr 27, 2011 1:22 pm

Аз се чудех за какво си плаче гъбенета супичка, а то какво било! :D Пробвах я и стана чудесна! :clap:

User avatar
Danita
Posts: 1902
Joined: Sun Nov 15, 2009 6:06 am

Re: Гъбена супичка

Post by Danita » Sat May 28, 2011 10:36 am

Направих супичката...по принцип и аз така я правя горе долу , но сега гъбките са манатарки :) сами си ги брахме от гората е няма да ти кажа за какъв аромат става на въпрос , но за застройка ( понеже изобщо не ми се ходеше до магазина ) разбих едно яйце със сок на изцеден лимон и добавих брашенце съвсем малко...ми страхотия е...отгоре магданозеца освежи цвета ...следва да в пробвам с гъбките "пачи крак" ...и пак ще пиша!

ПП: Запържих с лука и моркова и една зелена чушка...:)
Криси- моето голямо момче! (27.07.1994) :)

User avatar
mata_kosmata
Posts: 4413
Joined: Wed Nov 11, 2009 1:48 pm

Re: Гъбена супичка

Post by mata_kosmata » Fri Mar 09, 2012 10:52 am

Danita wrote:но сега гъбките са манатарки :) сами си ги брахме от гората е няма да ти кажа за какъв аромат става на въпрос
Абе Данитке, ти милост нямаш ли? Почвам да точа лиги само като те чета :mrgreen:
Image Image

User avatar
Margaritka
Posts: 1919
Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
Location: Русе
Contact:

Re: Гъбена супичка

Post by Margaritka » Sat Jan 17, 2015 8:54 pm

Днес смених алгоритъма на направа на гъбената супичка и се получи нещо превъзходно!

Знаете, че вече не задушавам нищо с мазнина. Та сложих първо ситно нарязаните моркови да поомекнат с чаша вода. После изсипах нарязаните гъби и добавих още 2 чаши вода. След като се свариха, извадих с мрежеста лъжица зеленчуците и в бульона слоших ориза и лука да е сварят добре. След като поизстина разбих с пасатор бульона с ориза и лука. Добавих още вода, сложих отново на котлона, върнах обратно морковите и гъбите и добавих девесил (защото нямах пресен магданоз). На тих огън оставих да заври отново. Махнах от огъня, добавих зехтин, черен пипер, мъничко сол и застройката, която беше с 1 яйце, прясно и кисело мляко.

Получи се много плътна, ароматна и вкусна гъбена супа!!! :daisy:
ImageImageImageImage

Post Reply