Аз не мога да дам точни пропорции на продуктите, но имайки шпредвид, че готвя в големи количества, съставките изглеждат така:
1 кг гъби
3 големи моркова
3 големи глави лук
Зехтин/олио
100 гр. ориз
1 яйце и 1 чаша прясно мляко за застройката
1 вр. магданоз
сол и черен пипер
Гъбите, лука и морковите се нарязват и задушават в малко мазнина. Добавяте вода колкото прецените. 10-ина минути преди да махнете супата от огъня добавяте ориза, солта и черния пипер. После застройвате и най-накрая поръсвате със ситно нарязания магданоз.
Гъбена супичка
Moderator: Fireball
Re: Гъбена супичка
Ммммм, пърфект! Правя я аналогично, само че вместо с ориз ние я харесваме повече с картофи.
Няма наваксани мигове, има само пропуснати такива...
Re: Гъбена супичка
Никога не ми е хрумвало да направя застройка на гъбената супа! Чудесна идея! Така ще стане по-питателна и по-плътна! Изпробвам веднага!
- Margaritka
- Posts: 1919
- Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
- Location: Русе
- Contact:
Re: Гъбена супичка
Аз се чудех за какво си плаче гъбенета супичка, а то какво било! Пробвах я и стана чудесна!
Re: Гъбена супичка
Направих супичката...по принцип и аз така я правя горе долу , но сега гъбките са манатарки сами си ги брахме от гората е няма да ти кажа за какъв аромат става на въпрос , но за застройка ( понеже изобщо не ми се ходеше до магазина ) разбих едно яйце със сок на изцеден лимон и добавих брашенце съвсем малко...ми страхотия е...отгоре магданозеца освежи цвета ...следва да в пробвам с гъбките "пачи крак" ...и пак ще пиша!
ПП: Запържих с лука и моркова и една зелена чушка...
ПП: Запържих с лука и моркова и една зелена чушка...
Криси- моето голямо момче! (27.07.1994)
- mata_kosmata
- Posts: 4413
- Joined: Wed Nov 11, 2009 1:48 pm
Re: Гъбена супичка
Абе Данитке, ти милост нямаш ли? Почвам да точа лиги само като те четаDanita wrote:но сега гъбките са манатарки сами си ги брахме от гората е няма да ти кажа за какъв аромат става на въпрос
- Margaritka
- Posts: 1919
- Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
- Location: Русе
- Contact:
Re: Гъбена супичка
Днес смених алгоритъма на направа на гъбената супичка и се получи нещо превъзходно!
Знаете, че вече не задушавам нищо с мазнина. Та сложих първо ситно нарязаните моркови да поомекнат с чаша вода. После изсипах нарязаните гъби и добавих още 2 чаши вода. След като се свариха, извадих с мрежеста лъжица зеленчуците и в бульона слоших ориза и лука да е сварят добре. След като поизстина разбих с пасатор бульона с ориза и лука. Добавих още вода, сложих отново на котлона, върнах обратно морковите и гъбите и добавих девесил (защото нямах пресен магданоз). На тих огън оставих да заври отново. Махнах от огъня, добавих зехтин, черен пипер, мъничко сол и застройката, която беше с 1 яйце, прясно и кисело мляко.
Получи се много плътна, ароматна и вкусна гъбена супа!!!
Знаете, че вече не задушавам нищо с мазнина. Та сложих първо ситно нарязаните моркови да поомекнат с чаша вода. После изсипах нарязаните гъби и добавих още 2 чаши вода. След като се свариха, извадих с мрежеста лъжица зеленчуците и в бульона слоших ориза и лука да е сварят добре. След като поизстина разбих с пасатор бульона с ориза и лука. Добавих още вода, сложих отново на котлона, върнах обратно морковите и гъбите и добавих девесил (защото нямах пресен магданоз). На тих огън оставих да заври отново. Махнах от огъня, добавих зехтин, черен пипер, мъничко сол и застройката, която беше с 1 яйце, прясно и кисело мляко.
Получи се много плътна, ароматна и вкусна гъбена супа!!!