-Няколко вида риба на парчета (желателно е да има бяла)-например треска, сьомга, риба тон, haddock...
-prawns, миди ( за тези,които обичат)
-ориз ( за ризото или обикновен)
-1 глава лук
-1-2 скилидки чесън
- 1/3 червена чушка нарязана на ивички
-малко домати от консерва
-замразен грах
-рибен бульон
-1 дафинов лист
-сафрон или търмерик -по-малко за да придобие ориза жълтеникав цвят
-червен пипер, сол, черен пипер
-2-3 резена лимон
Начин на приготвяне:
Запържва се в съд за паеля
Запича се още малко като не трябва да е много сух ориза. украсява се с дебело нарязани парчета лимон.
След като се добави ориза, паелята не се бърка само се разтръсква леко тавичката.
Ето така долу-горе изглежда готовото ястие

Бързо и вкусно
