Риба във фолио Зази

Moderator: Fireball

Post Reply
User avatar
Danita
Posts: 1806
Joined: Sun Nov 15, 2009 6:06 am

Риба във фолио Зази

Post by Danita » Sat Jan 09, 2010 3:44 pm

Здравейте и тук...аз не съм по рецептите много , но моите момчета не се оплакват...сега идвам при вас с питане за риба :?: ...Иска ми се да направя някаква рибка във фолио...каква ще ми препоръчате да става вкусна и какви подправки също...синът ми има курбан на 18.01 ,а аз съм на работа по 12 часа , така че ако става и бързо още по добре...други години пълним шаран(толостолоб) и се събираме ,но сега няма как да стане ...затова реших да направя във фолио няколко рибки и с питка и вино да ги раздам...моля ако можете помагайте...Благодаря!
Криси- моето голямо момче! (27.07.1994) :)

User avatar
Zazzy
Posts: 7448
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:08 pm
Location: София

Re: Кулинарна тема

Post by Zazzy » Sun Jan 10, 2010 11:47 am

Дани, и аз не съм от най-видните кулинарки, но конкретно за риба във фолио имам опит. Трябват ти съответния брой риби с дължина около педя и разполовени на две по дължина. Аз купувам бяла риба, тя няма кости освен гръбнака, който е махнат. Правила съм рецептата дори със замразена риба, пак става. Предварително задушавам лук, моркови, грах и подправка. Аз имам една специална готова Подправка за риба, така се казва, българска е. Слагам допълнотелно още малко сол. Нарязвам си парчетата фолио според големината на рибите, слагам рибата, разпределям гарнитурата, слагам също и нарязани кисели краствички, а също и по 2 кръгчета домат и завивам фолиото, като го защипвам добре, за да не се отвори. Слагала съм също и копър, лично на мен много ми харесва с него. Вече при сервирането слагам кръгчета лимон. Пека в тавичка на около 200 градуса, като се сипва малко вода на дъното. Не мога да ти кажа колко минути е печенето, но изваждаш, развиваш от единия край едното фолио и пробваш дали е готово. Ако нямаш такава готова подправка за риба, можеш да сложиш червен пипер, чер пипер и малко бисилек, но малко. И разбира се каквито други подправки обичате.
Дано съм ти била полезна. :smiliesSet1026:
Image

Image За където и да бързате, спрете за малко, дайте шанс на любовта!

User avatar
Danita
Posts: 1806
Joined: Sun Nov 15, 2009 6:06 am

Re: Риба във фолио Зази

Post by Danita » Mon May 17, 2010 2:52 pm

Как не съм ти отговорила...тогава се възползвах от рецептата...и подправката намерих...отсрами ме...много ти благодаря!!! И кой ти каза, че не си кулинарка... :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Криси- моето голямо момче! (27.07.1994) :)

User avatar
Danita
Posts: 1806
Joined: Sun Nov 15, 2009 6:06 am

Re: Риба във фолио Зази

Post by Danita » Tue Jan 18, 2011 1:16 pm

И тази година се възползвах от на Зази опита...нещата по същия начин горе долу...Рибката е скумрия...средни на големина...

Един голям морков, 2 глави лук, и една зелена чушка -сиврия / продълговати/, нарязах на колелца и ги запържих с малко олио...за подправка сложих сол, черен пипер и чубрица...сложих ги във фолиото като канапе и вътре в рибката, а отгоре няколко кръгчета домат , и лимон...фолиото завих като бонбонче и пекох около 40 мин на 200 градуса...Преди да извадя рибките отворих отгоре малко фолиото да се позачервят...
За гарнитура сварих картофки , по мънички за картофена салатка ,с лук , и пак нарязана /наситно/ зелена чушка...овкусих с лимон , олио и сол...украсата от пресни морковчета /изрязах като цветя/, чушка сурова, и лимонови фуниики...
В една продълговата чиния посредата сложих готовата рибка, от едната страна картофената салатка, а от другата царевичка...украсих с различни форми...и раздадох на близките по една такава за здраве на сина ми...и питка де...
Знам ,че рецептата е сходна , но исках да я напиша като вариянт/ затова и не отворих нова тема за нея/
Благодаря за вниманието и да ви е сладко!
Криси- моето голямо момче! (27.07.1994) :)

Post Reply