Машина за хляб

Moderator: Fireball

Илче

Re: Машина за хляб

Post by Илче » Thu Sep 23, 2010 10:35 am

Такааа, аз много ама много вее съм се навила на машина за хляб, но исках да е с автоматичната джаджа за ядки като Ванх. Обаче тук такова чудо май няма...Та сега се чудя, ако искам вътре в хляба да иам ядки и да не го чакам 3 часа кога ще звъни да го сложа, не може лид а се слагат от началото в брашното? :think: Аз съм се спряла на Тефал - Tefal Home bread OW2001. Май машините с автоматично слагане на ядки почти няма...... :think:
ImageImage

Mileto

Post by Mileto » Thu Sep 23, 2010 10:36 am

Може, Илче, без проблем могат да се слагат и в началото. :thumbup:
Image It's a small world after all Image

Илче

Post by Илче » Thu Sep 23, 2010 11:01 am

Милето - супер тогава!! Няма да го мисля толкова в такъв случай. Тук хляба е такъв безподобен боклук - в смисъл на вкус и консистенция, че.......В Германия и Австрия е божествен!!
ImageImage

Mileto

Post by Mileto » Thu Sep 23, 2010 11:05 am

Да, факт е, че имат традиция хората. И аз бях приятно изненадана зимата в Германия, а Австрия си я знам. Има вкус, зърна, всичко. А тук за БГ-то да не говорим. Каквото и да сътворя в машинката, дори и без зърна, ще е в пъти по-хубаво от боклука на пазара.

Mileto

Post by Mileto » Wed Jun 15, 2011 4:03 pm

hristina21 wrote:Йоси,готово! Това е най-простата, а най-любимата рецепта на Пилето,понеже му приличал на стария селски хляб /той не е фен много на яйцата и млякото в хляба.На питки го приема,но ми извади душата за "обикновен" хляб/
Само го правя на програма месене и после печене,но пак става бързо.
300 гр- вода, 530-540 гр. брашно/ще видиш,да ти е хубава топката-на мен ми отива точно 540, 2 ч.л сол ,1 ч.л захар и 2 ч.л суха мая. Сухите продукти върху водата-сол,брашно,мая и ,отгоре-захарта,пускаш на месене / моята е 1,25 мин,като 25-само меси./Като спре месенето,махам бъркалките,оставям 20-25 минути да се вдигне,вадя бързо тестото,раздърпвам го с ръце,да не му изкарам въздуха,прегъвам на две и,после,пресрещам двата края от страни /като пликче/.Леко отъркалям,да добие форма на хлебче,правя разрези с нож отгоре и връщам обратно в машината да си довтаса до пълния час. След това пека на 50 минути. Най-готиното е,че издържа 3-4 дни и си е пак мек и вкусен.
Ето го,ама тука,едно,че кофти му бях направила разрезите и второ, се опита да излезне от машината,вече се научих да му докарвам "по купешка" форма :D

roslem

Post by roslem » Wed Aug 10, 2011 6:26 pm

Я да побутна малко темата :D
Мише, Гале, Илче, купихте ли си вече машинки и ако да, какви?
Ние от март месец сме ето с този модел Image Moulinex OW200034 Home Bread. Доволни сме и я използваме редовно. Хляб от магазин не сме купували, освен ако не сме някъде на почивка. Освен хляб в нея правя кексове, козунаци, меся теста. За конфитюр също мисля да не я хабя, защото все пак е хлебопекарна. Съвети и рецепти ползвам предимно от темата в БГмама. Благодарение на тях мога да кажа, че вече съм спец в правенето на най-различни хлябове.
Моите малки звездички ще останат завинаги в сърцето ми - 20.01.2011, 24.12.2011!
Image
Image
Image Image

Yossy

Post by Yossy » Wed Nov 30, 2011 8:57 pm

Аз защо чак сега надушвам хлебната ви тема? Ама че съм зплес.....

Аз имам от юни месец подарък тази машинка Image
Кenwood BM 350

Доволна съм, правя си хлебче в нея доста редовно, ама така бързо изчезва........че това означава да парвя по два хляба на ден.....Гарфилд може да изяде половина гюленце на едно хапване.....

Търся добре пропорционирана - в смисъл вода, брашно и т.н. съставки, рецепта за пълнозърнест хляб........Трябва да прочета все пак и какво означава пълнозърнесто брашно, да си го преведа и да го купя..........но май за диетата на Гарфилд ще е добре да правя такъв хляб

А, къде е Хриската в тази тема не пише ли............тя доста беше разработила нейната машина около козунаците :lol:
Image

Mileto

Post by Mileto » Thu Dec 01, 2011 3:42 pm

Йоси, честита да ти е.
Ще видя у дома за рецепта за пълнозърнест и ще ти пиша. :yahoo:

Post Reply