Moderator: Fireball
hristina21 wrote:Йоси,готово! Това е най-простата, а най-любимата рецепта на Пилето,понеже му приличал на стария селски хляб /той не е фен много на яйцата и млякото в хляба.На питки го приема,но ми извади душата за "обикновен" хляб/
Само го правя на програма месене и после печене,но пак става бързо.
300 гр- вода, 530-540 гр. брашно/ще видиш,да ти е хубава топката-на мен ми отива точно 540, 2 ч.л сол ,1 ч.л захар и 2 ч.л суха мая. Сухите продукти върху водата-сол,брашно,мая и ,отгоре-захарта,пускаш на месене / моята е 1,25 мин,като 25-само меси./Като спре месенето,махам бъркалките,оставям 20-25 минути да се вдигне,вадя бързо тестото,раздърпвам го с ръце,да не му изкарам въздуха,прегъвам на две и,после,пресрещам двата края от страни /като пликче/.Леко отъркалям,да добие форма на хлебче,правя разрези с нож отгоре и връщам обратно в машината да си довтаса до пълния час. След това пека на 50 минути. Най-готиното е,че издържа 3-4 дни и си е пак мек и вкусен.
Ето го,ама тука,едно,че кофти му бях направила разрезите и второ, се опита да излезне от машината,вече се научих да му докарвам "по купешка" форма![]()