Продуктите са:
4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. настърган кашкавал
250 г разтопено масло (в краен случай маргарин)
От всички продукти се омесва тесто. Разделя се на 8 части и се оставя в хладилника да стегне. После всяка част се разточва на тънка кръгла кора, която се реже на четири, а после всеки триъгълник - на още 3-4 издължени триъгълника. Всяка ивица се навива на руло от външната към вътрешната страна и се получава формата на мини кроасанче. Подреждат се върху хартия за печене и по желание се мажат с яйце. Пекат се на 180 градуса до зачервяване.
Соленки с кашкавал
Moderator: Fireball