Спаначен киш

Moderator: Fireball

Post Reply
User avatar
lenny
Posts: 2499
Joined: Mon Nov 09, 2009 10:33 pm

Спаначен киш

Post by lenny » Fri May 11, 2012 8:09 pm

Не мога да не споделя този кулинарен шедьовър, и добавям че имам рецептата от мъж - уникално а?!
Така - тесто 125 гр. масло, чаша и половина брашно, щипка сол, яйце, 2-3 супени лъжици кисело мляко,пакетче мая (аз ползвах сухата френската). Замесва се тестото и се поставя в плик в хладилника за 30 минути. След това вадите и разстилате в предварително намазана с мазнина тавичка, като надупчвате с вилица, за да не се надигне някъде шупла. Печете 20-30 минути на 200 градуса.
Плънката - 200 гр. спанак, 1 глава лук, 100 гр.гъби - нарязвате и запържвате за 5-6 минути ( аз задушавам с малко вода и олио), сваляте от огъня и добавяте 100 гр. сирене, 50 гр.ементал, 50 гр. синьо сирене, 3 яйца и 100 гр. сметана. Разбърквате добре, поставяте върху изпеченото тесто и се запича за още 20-30 минути.
Да ви е сладко - аз го сервирах с бяло вино и айран :daisy:

Слагам ви и още един вариант на рецептата, който е мааалко по-различен от моя - но резултата изглежда също доста приятно - http://vkuhniata.wordpress.com/2009/10/ ... se-quiche/
Image
Един за всички, всички за един!!!

Post Reply