Ако освен козунаците след празника са ви останали и сварени яйца , или просто очаквате гости или просто за собствен кеф препоръчвам нещо лесно и вкусно
Та , необходими ви са
5-6-7 бр. сварени яйца /или повече според хората/
1бр. майонеза лека / може да се замени със смес от кисело мляко и зехтин /
100гр. сирене /приблизитилно/
сол на вкус /ако сиренето е солено може и без/
чер пипер и червен пипер /по желание /
ситно нарязани маслини /пак по желание/
ситно нарязан магданоз /по желание за цвят/
Яйцата трябва да са твърдо сварени.Обелват се , срязват се на половинки , жълтъкът се отделя в отделна купа.Леко се отрязва заоблената част в края на белтъчените половинки , така че половинката да може да седи изправена в чиния - нещо като чашка се получава.Отрязаните парченца се слагат при жълтъците.Добавя се майонезата , настърганото сирене , сол на вкус и всичко се намачква до еднородна смес.Аз лично добавям малко чер и червен пипер /ама наистина малко/ , ситно нарязани маслини , ситно нарязан магданоз.Белтъчените половинки нареждате плътно една до друга в голяма плоска чиния и ги "пълните" с връх от сместта. Ефектно и вкусно е!
Пълнени яйца - гъбки
Moderator: Fireball