Закуска за по-големите

Moderator: Fireball

User avatar
Мишанка
Posts: 848
Joined: Tue Nov 10, 2009 1:23 pm

Re: Закуска за по-големите

Post by Мишанка » Wed Jul 13, 2011 12:12 pm

Ванилке, можеш ли да се включиш с нещо от Английско? Тази прословута овесена каша, която освен всичко друго е и много полезна. Дай някакви рецепти.
Ще се радвам и ако Илчето и Ванх се включат. Йоси, ти що не се разровиш - гръцката грис-халва няма равна на себе си. :yahoo:
Момичета, чудех се дали да не включа в тази тема и следобедните закуски. Майка ми правеше постоянно млечни десерти с обикновени бисквити, грис с пасирани плодове, бананови шейкове, бисквитена торта - обаче в детски вариант - розово нишесте и бисквити?
Лорка, мятай рецептата на питките!

User avatar
milly vanilly
Posts: 3146
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:57 pm
Location: близо до Манчестер

Re: Закуска за по-големите

Post by milly vanilly » Wed Jul 13, 2011 8:43 pm

Мишеее, сега за тази овесена каша . Да тука е много популярна и Никол я обожава :thumbup: Аз я копувам готова в кутии, като тази Ready Brek ни е любима . Защото е много финна, докато другите са маааалко по едрички , но съм опитвала и от тях , не са лоши :P
Image

Не знам дали в България се предлага, но може да се направи . Купувате пакет овесени ядки, и смилате да се получи това

Image

Обикновено 3 до 4 супени лъжици с една чаша прясно мляко в микровълновата за 3мин. или кипвате на котлона и готово ! Въпрос на вкус е гъстотата обаче, за това ако ви е гъстичко добавете мляко ;) . Това за класически варят, но ако добавите мед, сушени плодове, стафиди, или пресни плодове става наистина разкошно :thumbup: Никол много обича със смачкан банан (половинка или четвъртинка , зависи от големината) например :P Така се придава вкус, сладост и аромат. Че иначе само ядките с млякото малко блюткаво :mrgreen:
Аз обичам с мед и ядки например, също и стафидки :P Канела и мед също ми е любимо. :daisy:
Просто каквото в хрумне. ;)
Image
Image Image

User avatar
milly vanilly
Posts: 3146
Joined: Mon Nov 09, 2009 2:57 pm
Location: близо до Манчестер

Re: Закуска за по-големите

Post by milly vanilly » Wed Jul 13, 2011 11:31 pm

Ето и още една популярна тукашна закуска , тостер с бобец :mrgreen:
Image
Боба е от консерва, най-добре и най-вкусен е този на Neinz
Image
Гъстичък е , и много плътен . Другите са само домати и не са така вкусни. Докато на Хейнц боба се топи като масло . Поне аз го харесвам :thumbup:
Филийката можете да гарнирате с малко рендосан кашкавал , колелца кромид лук или пресен, зелена чушка ...и там каквото ви хрумне :thumbup:
Image
Image
Image Image

User avatar
dara26
Posts: 4685
Joined: Mon Nov 09, 2009 3:00 pm

Re: Закуска за по-големите

Post by dara26 » Tue Nov 15, 2011 8:42 am

Гледам , гледам менютата / които ние ползваме не само за закуска , по понякога и за вечеря :roll: / и като че ли не виждам така обичаната от нас

ФИЛИЯ С ЯЙЦЕ И СИРЕНЕ НА ПАРТИГРИЛ

Разбивам едно яйце , слагам малка бучица масло , прибавям толкова сирене ,че при намачкване заедно с яйцето да стане смес ,която да не потича от филийката. Това стига за намазването на 2-3 филийки.Запичам в партигрил и .....имаме много вкусна закуска :thumbup:

Друга любима закуска от групата на макароните е КУС-КУС и ЮФКА :thumbup:
Image

User avatar
Margaritka
Posts: 1919
Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
Location: Русе
Contact:

Re: Закуска за по-големите

Post by Margaritka » Tue Nov 15, 2011 10:35 am

Даре, ако знаеш откога се каня да предложа това на Лота и все нещо ме завърта... :oops: В най-скоро време ще го пробвам! :thumbup:
ImageImageImageImage

User avatar
Margaritka
Posts: 1919
Joined: Tue Oct 26, 2010 10:39 pm
Location: Русе
Contact:

Re: Закуска за по-големите

Post by Margaritka » Tue Nov 15, 2011 10:41 am

Мишанка wrote:Яйчен пастет
Една детскоградинска закуска, която естествено е по-хубава в домашен вариант.
Сварявам 2 яйца на бавен огън (така жълтъка и белтъка остават по-меки)
Настъргвам ги на средно ренде, добавям малко настъргано сирене, малко меко масло и червен пипер на вкус. Разреждам с малко кисело мляко. Разбърквам добре и мажа на филийка мек хляб.
Отгоре украсявам с резен чушка или краставичка.
Аз имам едно малко модифицирано предложение, което практикувам:
Настъргвам едно твърдо сварено яйце, добавям мъничко майонеза и мажа на филийка. :)
ImageImageImageImage

Post Reply