За Кърменето с любов...

Moderator: Fireball

alex.svoi

Re: За Кърменето с любов...

Post by alex.svoi » Sat Jan 12, 2013 1:37 am

Я да драсна как върви нашето отбиване /Йоси :yahoo: благодаря че ме подсети :yahoo: /
От десетина дена се кърмим сутрин и вечер / е и през нощта :D /, понякога като заспива в къщи и преди следобядния сън. Всъщност успях да премахна тези междинни кратки цокания :D - в момента, в който започне да ми дърпа блузата и обяснявам, че мляко има сутрин и вечер и тя се кротва :thumbup: понякога и давам нещо да я залъжа :thumbup: През нощта ако започне да се буди често не я слагам на гърда както беше преди - ако е сукала на предно пробуждане, не давам гърда, гушкам я, дори и да търси и се спи и бързо забравя ;)
Лек прогрес, но се приема добре от мен и от Алекс, постепенно ще се опитам да откажа кърменето през нощта и така ;) Бавно, но славно :)
Вече вярвам, че чудеса се случват не само на другите!!!
Image

Vanhorne

Post by Vanhorne » Sun Jan 13, 2013 7:56 pm

Мирка, много постоянна трябва да бъдеш. Аз не бях и си брах плодовете, та и още ги бера. Продължава да бърка под блузата ми, да се моли, но започва все повече да разбира, а и като му кажа, че бубис са само за бебета той започва да плаче и да казва "Питьо не е бейби" :mrgreen: Много е трудно, защото и ние сме емоционално зависими. Успех и мисля, че постепенно ще се справиш :yahoo:
smiliesSet1228 Ани ще накара всички ни да се чувстваме щастливи! Обичам това Бичме smiliesSet1228 smiliesSet1228 smiliesSet1228

alex.svoi

Post by alex.svoi » Mon Jan 14, 2013 12:46 am

Наде :yahoo: мила, хич не е лесно, но ти знаеш добре :thumbup: Имам майка -приятелка кърми и 2-те си момченца до 1 година, след което и 2-мата ги отби много рязко :crazy: ...е аз така не мога, много ми е жал като вземе да се моли :? , за това постепенно :thumbup: , разбира се постоянството е много важно, за сега удържам положението с междинните поцоквания- не разрешавам и това е :mrgreen:

Мате :yahoo: ти кърмиш ли още Ника?
Image

milly vanilly

Post by milly vanilly » Sun Feb 10, 2013 11:00 pm

Vanhorne wrote:Мирка, много постоянна трябва да бъдеш. Аз не бях и си брах плодовете, та и още ги бера. Продължава да бърка под блузата ми, да се моли, но започва все повече да разбира, а и като му кажа, че бубис са само за бебета той започва да плаче и да казва "Питьо не е бейби" :mrgreen: Много е трудно, защото и ние сме емоционално зависими. Успех и мисля, че постепенно ще се справиш :yahoo:
:crazy: :crazy: :crazy: Едно към едно сме :lol: Всички деколтета са ми разтегнати на блузите :crazy: ръката й е все там :crazy: , и сама си отговаря за бубите - Бубис фор бейбис :mrgreen: Никол нот бейби ениморе :lol: .....
Много силна е тази връзка , и не виждам скоро нещата да се променят . Мисля че до 4 -5 годинки поне ще си напомняме и говорим за буби :) Просто си намира утеха и сигурност в тях , имам чувството че цял живот ще ги обича :D
Image
Image Image

Yossy

Post by Yossy » Fri Feb 22, 2013 12:07 am

Извинявам се, че ще се тръшна така, ама аз И за това съм за по-ранното отбиване. Първо защото казват, че след 6-8 месеца кърмата не е вече със същите качества, но и детето расте и ще помни мноооооооооооого по-дълго.......Разбира се, никого не виня или не отричам, ама просто коментирам - може някой друг след време да го намери като полезно и моето мнение :P :P :P :P :P Аз отбих Анджела някъде през септември напълно. Някъде през декември един ден я сложих близо до гърдата, за да видя как ще реагира.... :mrgreen: .... никак....никакъв интерес, което ще рече, че няма и никакъв спомен...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image

alex.svoi

Post by alex.svoi » Fri Feb 22, 2013 2:48 am

Yossy wrote:Първо защото казват, че след 6-8 месеца кърмата не е вече със същите качества
Ето това въобще не е правилно / визират се полезните качества/ :D И аз го чувам от доста хора и не го приемам никак сериозно ;) . Каквото и да се случва с кърмата, то е "измислено" от природата и е съобразено 100% с конкретните нужди на детето. Сигурно няма да е със същия състав като коластрата или кърмата през първия месец, но това е само защото бебето расте и има нужда от друг състав и организмът ни се грижи точно за това. Тялото на майката изработва перфектната комбинация за своето дете :thumbup: Всеки сам решава кога да спре, има деца, при които отбиването става много лесно, има и такива, които сами се отказват, а има и силно пристрастени :thumbup:, ноооооооо неотбити няма :D ;)
Image

mata_kosmata

Post by mata_kosmata » Fri Feb 22, 2013 10:40 am

Yossy wrote:но и детето расте и ще помни мноооооооооооого по-дълго.......
Оказа се, че и това е индивидуално. Мишо например е кърмен 3 г. и 2 мес., по-малко от 6 месеца по-късно, като се роди Ника, го питах помни ли, че и той е сукал, отговорът беше ей такава изумена физиономия :o Мисля си, че забрави още месец-два, след като прекрати с тази дейност. Естествено, чела съм и за дядовци, които с умиление си спомнят как са сукали...
Image Image

alex.svoi

Post by alex.svoi » Sat Jun 01, 2013 10:49 am

Я да попиша малко тук и да ви споделя за нашия напредък ;) Ами намаляваме кърменето - бавно, но славно :thumbup: гледам от януари не съм писала ;) значи от 2 седмици спрях да кърмя Алекс през нощта :thumbup: забелязах преди да започна да я отбивам, че тя се буди, слагам я на гърда- цока 2 - 3 пъти и пусне гърдата :? ...съвсем ей така по навик, реших, че мога да опитам да я откажа от нощното кърменето и явно е бил подходящ момент, защото се получи сравнително бързо :thumbup: Преплакваше първите нощи, обяснявах и че млякото спи и сутринта ще има мляко. Няколко вечери като се пробудеше я взимах при нас на леглото- обикновено се събуждаше към 4 сутринта, мляко бях решила да давам след 6 ;) и удържах положението. :thumbup: 2 ра вечер ми спи 8 часа без да се пробужда :clap: - е аз се родих, най- накрая от 20 месеца и аз да спя като бял човек :D тази сутрин се събуди към 8 часа, цокна малко и пак заспа, поспаланата на мама, вече е 9.50 и още спи :thumbup: Вечер като суче преди сън казва бай на млякото, аз не забравям да и напомня, че млякото ще спи дълбок сън и чак сутринта ще има и така :thumbup: следваща стъпка отпадане на цокането преди следобеден сън, но ще видим кога точно ще е ;), ще чакам детенце да ми подскаже, за да е по- лесно :thumbup:
Image

Vanhorne

Post by Vanhorne » Mon Jun 03, 2013 5:32 pm

Браво, Мирка! Помня и аз след 2 години нощтни пирове... голямо облекчение е да спиш без прекъсване. А как е Али през деня? Често ли иска да суче?
smiliesSet1228 Ани ще накара всички ни да се чувстваме щастливи! Обичам това Бичме smiliesSet1228 smiliesSet1228 smiliesSet1228

alex.svoi

Post by alex.svoi » Mon Jun 03, 2013 5:40 pm

Наде :yahoo: , благодаря, мила :yahoo: Ние междинните цокания ги спряхме още през Януари :thumbup: Сега цока преди следобеден сън и вечер около 20ч си търси мляко и преди лягане :thumbup: Сутрин за сега ми се пробужда към 7-8ч, цоква малко и пак заспива за около час-два и като се събуди не търси :thumbup: Наистина е празник да спиш през нощта :thumbup: , но не съжалявам за миг за безсънните нощи :thumbup:
Image

Post Reply