Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Moderator: Fireball

Mileto

Re: Никой няма да се сети за скритите ти мисли...

Post by Mileto » Wed Sep 25, 2019 8:36 am

Това е много хубаво! :yahoo:
Image It's a small world after all Image

hristina21

Post by hristina21 » Wed Sep 25, 2019 2:44 pm

Ооо,да :thumbup: , никога не съм се и съмнявала,затова и задръстванията не ми тежат-кротко си седя и слушам музика или самоучителя по италиански, спокойно се връщам, като си забравя пръстените на леглото или телефона,нищо,че после закъснявам за работа :D Предвид факта,че навремето Ангелът ми пазител сигурно е луднал покрай мен, с времето се научих,че всичко се случва с причина ;)
Животът е като огледало-усмихнеш ли му се,той ще ти отвърне със същото

caritas

Post by caritas » Mon Dec 14, 2020 10:22 pm

Учете децата! Учете ги на същността на нещата. Учете ги на важните неща. Важните неща са духовните. Материалните са само начин да осигуряваме физическото си съществуване, а както знаем ние сме тленни. Учете децата! И знайте, че вие сте отговорни за тяхното бъдеще.
Предлагам ви една приказка, на която съпругата ми е попаднала в интернет. Копирам я тук за вас:

Седмица преди Коледа имах неочакван гост.
Тъкмо бях приключила с домакинската работа и се канех да си лягам, когато чух шум в предната част на къщата. Отворих вратата на хола и видях Дядо Коледа до елхата. Той ми направи знак да не викам, като сложи пръст на устните си.
„Какво правиш?“ – започнах да го разпитвам.
Но думите ми секнаха, като видях, че в ъгълчетата на очите му има сълзи. Неговата обичайна веселост липсваше. Отговори ми с едно изречение: „Учете децата!“ Изпаднах в недоумение. Той предугади въпроса ми и с едно бързо движение извади зад елхата една торба с играчки.
Стоях объркана, а Дядо Коледа повтори:„Учете децата! Учете ги на същността на Коледата, тя е забравена!“
Той бръкна в торбата с играчки и извади елхичка: „Учете ги, че чистият зелен цвят на празничната елха – елхата, която остава зелена целогодишно – изобразява вечната надежда на човечеството. А острият й връх, насочен към небето, символизира посоката на човешката мисъл – нагоре.“
Дядо Коледа бръкна отново в торбата, извади една блестяща звезда и я окачи на елхата: „Учете децата, че звездата беше небесния знак на обещаното отдавна. Бог беше обещал Спасител на света и звездата беше знак, че обещанието е изпълнено.“
След това бръкна и извади една свещ: „Учете децата! Символиката на свещта е, че Христос е светлината на света и когато виждаме запалената свещ си спомняме за Този, който измества тъмнината.“
Той бръкна за пореден път и извади един венец:„Учете децата, че венецът символизира вечната природа на любовта. Истинската любов е нескончаема. Любовта е един непрекъсващ кръг на привързаност.“
Следващото, което извади, беше една малка фигурка на Дядо Коледа:„Учете ги, че Дядо Коледа символизира щедростта и добротата, които чувстваме през декември.“
Той бръкна отново и извади един лист от бодлива зеленика:„Учете децата, че това растение символизира безсмъртието, символизира короната от тръни на нашия Спасител, а червените плодове – кръвта, пролята от Него.“
После закачи на елхата един подарък:„Учете децата, че Бог така възлюби света, че му даде Своя единствен Син. Ние Му благодарим за Неговия несравним дар. Мъдреците се поклониха пред святото дете и Го дариха със злато, тамян и смирна. Трябва да поднасяме подаръци в същия дух като мъдреците.“
Бръкна отново в торбата и извади едно захарно бастунче:„Учете децата, че захарното бастунче символизира гегата на овчаря. Тя му помага да връща заблудилите се овце в стадото. Захарното бастунче означава, че сме закрила за братята си.“
След това извади от торбата един ангел:„Учете децата, че ангелите бяха предвестници на добрата новина за раждането на Спасителя. Те пееха:“Слава на Бог на небето! Мир и любов между хората на земята!““
Чух топъл звук и той измъкна от торбата една камбанка:„Учете децата, че загубените овце биват намирани със звука на камбаната. Тя трябва да завърне хората в лоното.“
Дядо Коледа погледна доволен към дървото. Блясъкът се върна в очите му: „Помнете, трябва да учите децата на истинския смисъл на Коледа, а не да ме поставяте в центъра, защото аз съм само скромен Негов служител, покланям Му се и Го тача – нашия Господ, нашия Бог!“
DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

caritas

Post by caritas » Tue Jun 22, 2021 10:05 pm

Случайно видяно във фейса. Готино и вярно. ;)

КАКВО НАУЧИХ ЗА ЖИВОТА

✏️ Търпение.
✏️ Петото впечатление е по-важно от първото.
✏️✏️✏️ Чат с бивш/а се разглежда само ако търсиш паролата за общ акаунт.
✏️ Няма по-тъжно ‚днес“ от онова, в което казваш „от утре“.
✏️ Сърцето дава верния отговор още на 3-та секунда. Но после умът „звъни на приятел“.
✏️ 7 милиарда души. 7 милиарда. Все с един ще правиш готин секс и ще харесвате същите сериали. Успокой се.
✏️ It’s complicated = нема да стане.
✏️ Чака се за виза. Чака се за пица. Не се чака за хора.
✏️ Пералнята не гълта чорапи, просто аз съм разсеян.
✏️ Илън Мъск извежда жена си на вечеря, а гаджето ти няма време за теб, защото „много работи“? Помисли пак.
✏️ По-добре да се прецакаш, отколкото да те е страх.
✏️ Няма нищо по-спешно от смеха на детето ти.
✏️ Изяж мекиците и след това отиди на тренировка.
✏️ На 4 не слушаше майка си коя блуза да облечеш, а на 34 слушаш напълно непознати в интернет какво можеш и как да живееш?
✏️ Няма проблем, който да не изглежда по-малък след цяла тава с печени картофи.
✏️ Търпение.
(Георги Блажев, 34)
DARE.CHANGE

ДЕН СЛЕД ДЕН

"И КАТО МИНАВАТЕ ПРЕЗ АДА, НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ!" - ЧЪРЧИЛ

Image

Image

Post Reply