Цветарство и градинарство
Moderator: Fireball
Re: Цветарство и градинарство
ЗАвиждам неблагородно. Убих си двата одонтоглосума, имам две катеи, които все още не желаят да ме зарадват. Виж, цъфнали фалчета да искаш и който цвят и да си избереш.
Браво, Хриси!
Браво, Хриси!

- hristina21
Милеее,ако знаеш кумата каква ванда си е купила...вярно,за 90 лв. от Флората,ама има 5
цветоноса-3 цъфтяха,другите два бяха пред отваряне. Яко изнасилване са му ударили холандците с торовете, явно,да й изкарат максималния потенциал,ама ми останаха очите-такова изобилие и по тропиците не видях.Само се чудех,дали после ще повтори цъфтеж 

Животът е като огледало-усмихнеш ли му се,той ще ти отвърне със същото
- @viktoriqna@
Хриси, много са ти хубави орхидеите
.
Моята mini не оцеля. Тази последната най-нова на последната снимка, която съм сложила, тези хубави зелени
пъпки след 3-4 дни се спаружиха и опадаха. Предполагам някъде е мръзнала
Отворилите се пъпки все
още им се радвам, но скоро ще прецъфти. Това автоматично означава да се сдобия с нови охрита
.

Моята mini не оцеля. Тази последната най-нова на последната снимка, която съм сложила, тези хубави зелени
пъпки след 3-4 дни се спаружиха и опадаха. Предполагам някъде е мръзнала

още им се радвам, но скоро ще прецъфти. Това автоматично означава да се сдобия с нови охрита

- hristina21
Вики,често това се случва и от смяна на условията. Те също си преболедуват местенето от едно място на друго-веднъж-пристигнали от някъде си,после-в магазина и ,накрая-вкъщи. Не могат всички да им осигурят условията при които са отглеждани до сега. макар че,холандските,каквито са повечето на нашия пазар,са гледани на доста студени температури
- @viktoriqna@
Орхидея №3:
Бебето на орхи №2 под химикалката, която държа и новото листенце в дясно:
Орхидея №4 /днешната ми придобивка/:
- @viktoriqna@
Първата ми орхидея прецъфтя, сега се радвам на цветовете на останалите 3:
За съжаление последните 2 имат само по един цветонос. Но, колкото толкова.
За съжаление последните 2 имат само по един цветонос. Но, колкото толкова.
- .:.Demi.:.
Да се похваля с новите ми 2 попълнения:
- Attachments
-
- 20130627_113402.jpg (100.85 KiB) Viewed 3547 times
-
- 20130623_160807.jpg (118.06 KiB) Viewed 3547 times
-
- 20130623_160753.jpg (142.05 KiB) Viewed 3547 times
- @viktoriqna@
Деми, много са ти хубави новите попълнения.
Моите прецъфтяха, само едно упорито вади нови листа, а едвам се държи на корените си.
Сега съм ги оставила на балкона, да не ги докопа свекър ми, че където какво цвете види го уморява от преполивка. Казах да ги полее 2 пъти, той решил 3 пъти, сложила съм и размерна чашка с надпис " по 1 ", той решил да сипва по 2. Уникален е, ама нямам друг избор. Ако някой знае начин за поливка, моля да ме открехне.
Моите прецъфтяха, само едно упорито вади нови листа, а едвам се държи на корените си.
Сега съм ги оставила на балкона, да не ги докопа свекър ми, че където какво цвете види го уморява от преполивка. Казах да ги полее 2 пъти, той решил 3 пъти, сложила съм и размерна чашка с надпис " по 1 ", той решил да сипва по 2. Уникален е, ама нямам друг избор. Ако някой знае начин за поливка, моля да ме открехне.
- .:.Demi.:.
Викче, ми то аз орхидеите не ги поливам - само ги топя - лятото веднъж седмично, зимата на 10 дни. Държа ги около час в леген с вода. Но тази петнистата орхидея ми я подари една дама, която ме посъветва по цяла нощ да ги държа, но мен ме е страх, че е много.Иначе майка ми така, като ходим на почивка задължително ми унищожава поне 1 цвете от преполиване. Докато бях пък в родилното най-красивите ми драцени унищожиха с мажа ми
- за 3 дни голямо наливане им бяха направили и изгниха...

- hristina21
Деми, много са ти красиви попълненията
и на мен това ми е най-големия проблем
. Този приятел,който ни гледаше риби и цветя зимата,при пътуването-сипвал по орхидеите
А зимата,като е студено, я им се събира два пъти месечно пряко сили да ги навлажня,я не,затова и му казах изобщо да не се занимава с тях. Бях ги поляла стабилно преди тръгване. Прибирам се-мокри и,при това,седи вода по кашпите. Как не бяха изгнили корените-не знам. Сдъвках го набързо...."били му се видели сухички и им сипал по малко".Ми то това малко,останало в кашпата е достатъчно да ми ги ликвидира 
Вики,като имам време ще потърся в цветарския описанието на едно полу-хидропонно поливане. Много е удобно,като пътувате. Ние,по принцип,си взехме такива саксии-те са двойни-една дълбока,сипваш малко водица,другата-по плитка,където е орхито,пълни се с керамзит /едни топченца/през две дупки излиза едно шнурче и стига до водата,като така поддържа вътре само влажност,без да мокри. Гледах,че във форума това го правят и с подръчни средства /вярно,естетически не е много красиво,но върши работа,докато те няма/. В едни книги за орхидеи бях срещала дълбока тава, сипва се вода,отгоре се нареждат камъчета и над тях-саксиите,без да докосват водата-пак,целта е само да черпят влага,без да седят във водата и да гният корените

Вики,като имам време ще потърся в цветарския описанието на едно полу-хидропонно поливане. Много е удобно,като пътувате. Ние,по принцип,си взехме такива саксии-те са двойни-една дълбока,сипваш малко водица,другата-по плитка,където е орхито,пълни се с керамзит /едни топченца/през две дупки излиза едно шнурче и стига до водата,като така поддържа вътре само влажност,без да мокри. Гледах,че във форума това го правят и с подръчни средства /вярно,естетически не е много красиво,но върши работа,докато те няма/. В едни книги за орхидеи бях срещала дълбока тава, сипва се вода,отгоре се нареждат камъчета и над тях-саксиите,без да докосват водата-пак,целта е само да черпят влага,без да седят във водата и да гният корените