Майстор Круша-цикли, боядисва, ремонтира, изолира, бетонира!

Moderator: Fireball

Zazzy

Re: Майстор Круша-цикли, боядисва, ремонтира, изолира, бетон

Post by Zazzy » Mon Mar 12, 2012 9:49 am

Мате, и аз съм ЗА вертикалните щори. В къщи в спалнята сме с такива, скоро ще станат 3 години от как са сложени, няма скъсано никъде по пластмасовите държачи. Освен това закрепването на тавана не е свързано с пробиване на дограмата. Има и друг начин на закрепване, над прозореца, както е на снимката от линка. Такива вълнообразни са и нашите щори и стоят много елегантно http://rolstil.com/sunblinds.html Има материи, които са антистатични и на задържат прах. Аз забърсвам с една леко влажна кърпа, ама го правя сигурно 2 пъти в годината, няма нужда за сега от повече. При толкова много прозорци може би е удачно да се направят 2 отделни щори, които да се събират в двата края. При нас отделна е щората за вратата на терасата.
В другата спалня сложихме миналата година щори плисе. От тях също съм доволна, външната им страна е с такава материя, отблъскваща слънцето, а вътрешната е според цвета на интериора. Те са вече отделна щора за всяко крило на прозореца и може примерно средната да е вдигната до горе, а двете крайни да са спуснати наполовина. При тези щори има два начина на фиксиране на страничната част на щората, нашите са без закрепване за дограмата, което е по-евтиния вариант. При нас за голям 3-крилен прозорец и за балконска врата ни излезе някъде около 320 лева, това май месец 2011 г.
Image

Image За където и да бързате, спрете за малко, дайте шанс на любовта!

Post Reply