Margaritka wrote:Като казах декорации, я да ви питам вас: имам две вертикални тръби за парно в банята, които не сме скрили с гипскартон, а сме оставили открити, за да топлят банята и коридора. Та трябва да измисля начин, по който да ги декорирам, за да не стърчат грозно и не на място. Обръщам се към нашите най-големи сътворителки на красоти - Йоси, Пипи и Румката: имам идея от най-високата видима точка почти до пода да пусна някакви ленти, на които да залепя едни много хубави и големи миди. Въпросът е - от какъв материал да са тези ленти, за да издържат на много висока температура и вода?
Quasimodo wrote:А към единствения мъж на линия няма ли да се обърнеш![]()
![]()
Какво означава "много високи температури" в една баня
Това да не ти е чугунолеярна работилница
![]()
Тръбите, които искаш да скриеш, са долу-горе с температура от порядъка на 60-70 градуса, а изобщо максималната, която достигат е 80 градуса. Това е смешна температура за 90% от изкуствените и естествени материали. Да речем, че естествените не са подходящи заради влагата. Остават изкуствените и синтетичните. Там вече опираме до представата ти, как трябва да изглеждат тези "ленти"Въжета, които на 100% имитират естествени материали; полипропиленови ленти, които издържат температура над 130-140 градуса; твърди лайсни, които може да са от почти всякаква пластмаса;... Има решения
![]()
Ей сега ще дойде Кака Модкаи ще метне дискусията, където и е мястото
![]()
![]()
lenny wrote:Марги, не съм Румчо или Йоско, но веднага да се наглася акъл да дам - според мен най-подходящи са кордите - да най-проста рибарска корда от онези прозрачните - на тях можеш да вържеш мидите - аз съм направила такава декорация на балкона.
Банята всъщност е в тези цветове:Yossy wrote:...Благодаря за доверието за съвет за украсо, замаскировка в банята......точно щях да питам какви са цветовете, ама щом говориш за миди сигурно сте в синьо и бяло.......Ама виж какви хубави идеи дават Квази и Ленката......Квази спомена нещо за въжета......това е хубава идея, само тръбите да не са на място където се мокрят, че не знаеш как ще се навлажняват въжетта и да не започнат нещо да миришат.......иначе си мислех някак да ги преплетеш между тръбите.....нещо като макраме да стане....и там да си залепиш напарво със силикон мидички, морски зваздички......ама и идеята на Ленка и много добра с мрежата......така ще можеш и да почистваш по-лесно.

Мидите ги бяхме събрали с Рози преди 10-ина години в морската градина в Бургас в началото на май

Йоси, според мен не става да е естествен материал защото при къпане водата пръска точно срещу тях.
Ленка, идеята за кордата ми допада!

Квази, давай конкретни идеи за изкуствени въжета, полипропиленови ленти, лайсни - имена на производители и артикули!