Майстор Круша-цикли, боядисва, ремонтира, изолира, бетонира!

Moderator: Fireball

Margaritka

Re: Майстор Круша-цикли, боядисва, ремонтира, изолира, бетон

Post by Margaritka » Sat Sep 17, 2011 3:33 pm

Хайде сега, да не занимавам кака МОДка, че тя е заета с по-отговорни неща като лапане на палачинки и спазване на срокове :mrgreen: , самосезирам се сама и премествам въпроса си с всички отговори до този момент в подходящата тема! :lol: :thumbup:
Margaritka wrote:Като казах декорации, я да ви питам вас: имам две вертикални тръби за парно в банята, които не сме скрили с гипскартон, а сме оставили открити, за да топлят банята и коридора. Та трябва да измисля начин, по който да ги декорирам, за да не стърчат грозно и не на място. Обръщам се към нашите най-големи сътворителки на красоти - Йоси, Пипи и Румката: имам идея от най-високата видима точка почти до пода да пусна някакви ленти, на които да залепя едни много хубави и големи миди. Въпросът е - от какъв материал да са тези ленти, за да издържат на много висока температура и вода? smiliesSet1034
Quasimodo wrote:А към единствения мъж на линия няма ли да се обърнеш :problem: :problem: :problem: Какво означава "много високи температури" в една баня :wtf: Това да не ти е чугунолеярна работилница :lol:
Тръбите, които искаш да скриеш, са долу-горе с температура от порядъка на 60-70 градуса, а изобщо максималната, която достигат е 80 градуса. Това е смешна температура за 90% от изкуствените и естествени материали. Да речем, че естествените не са подходящи заради влагата. Остават изкуствените и синтетичните. Там вече опираме до представата ти, как трябва да изглеждат тези "ленти" :think: Въжета, които на 100% имитират естествени материали; полипропиленови ленти, които издържат температура над 130-140 градуса; твърди лайсни, които може да са от почти всякаква пластмаса;... Има решения :mrgreen:
Ей сега ще дойде Кака Модка smiliesSet1228 и ще метне дискусията, където и е мястото :lol: :lol: :lol:
lenny wrote:Марги, не съм Румчо или Йоско, но веднага да се наглася акъл да дам - според мен най-подходящи са кордите - да най-проста рибарска корда от онези прозрачните - на тях можеш да вържеш мидите - аз съм направила такава декорация на балкона.
Yossy wrote:...Благодаря за доверието за съвет за украсо, замаскировка в банята......точно щях да питам какви са цветовете, ама щом говориш за миди сигурно сте в синьо и бяло.......Ама виж какви хубави идеи дават Квази и Ленката......Квази спомена нещо за въжета......това е хубава идея, само тръбите да не са на място където се мокрят, че не знаеш как ще се навлажняват въжетта и да не започнат нещо да миришат.......иначе си мислех някак да ги преплетеш между тръбите.....нещо като макраме да стане....и там да си залепиш напарво със силикон мидички, морски зваздички......ама и идеята на Ленка и много добра с мрежата......така ще можеш и да почистваш по-лесно.
Банята всъщност е в тези цветове:

Image Image Image

Мидите ги бяхме събрали с Рози преди 10-ина години в морската градина в Бургас в началото на май :mrgreen: . За пръв и единствен път тогава видях какви ОГРОМНИ миди има по българското Черноморие и осъзнах, че вероятно ги събират преди началото на сезона, за да правят сувенири от тях. Та те си имат бежеви и бледокафеникави ивици тук-там. Така че на мен ми трябват ленти/мрежа в някой от посочените цветове, на които да залепя мидите и да ги увеся на тръбите така, че да ги обгръщат.

Йоси, според мен не става да е естествен материал защото при къпане водата пръска точно срещу тях.

Ленка, идеята за кордата ми допада! :thumbup: Въпросът е дали издържа на температурите, посочени по-горе от бат` Квази? :?:

Квази, давай конкретни идеи за изкуствени въжета, полипропиленови ленти, лайсни - имена на производители и артикули! :yahoo: Подмаз! :daisy:
ImageImageImageImage

Yossy

Post by Yossy » Sat Sep 17, 2011 6:28 pm

Маргариткееее сега като ти гледам плочките не я виждам тази идея с морските мрежи......ама знаеш ли каква идиотщина ми дойде на главата......сещаш ли се, че има едни завеси от кокалени ли са, дървени ли топченца, дето на село ги слагат на вратите, че уж да ги предпазват от мухи.......такова нещо бях виждала в далечното ми детство и от тогава чак преди година ги забелязах в тукашните магазини....най-странното е че тук са модерни и ги купуват дори само за украса...има ги в най-различни дизайни и вече далеч не са онези кръчмарски пердета.....ама нещо от типа деееее Image
Тук в Практикер, който го има и в БГ със сигурност ги има при пердетата......

Не е казано, да ги окачваш на тавана, въпреки че и това мое да стане, ама може да си ги преплетеш както ти уйдисва и да си прикрепиш и твоите миди

Просто ми минА през акъля.......

http://www.velentzas.com.gr/plastic_curtains.html
http://www.bing.com/images/search?q=bea ... BIR#x0y912
http://www.ehow.com/how_2036816_make-bead-curtain.html

Предполагам, че ти е "весело" сега пък с тавана на кашалотската стая........ужас.......хайде това поне да е последният проблем :yahoo:
Image

dara26

Post by dara26 » Mon Sep 19, 2011 11:15 pm

Марго , Лени беше публикувала в темата мисля май беше миналия месец точно снимка на "навървени" на канап миди , моля да си я изнамери и приложи тук....че и на мен ще ми трябва :mrgreen: Всъщност точно такова "нещо " сестра ми донесе от Гърция подарък на майка - представлява направено от канап подобие на рибарска мрежа , а на възелчетата са вързани миди и рапанчета , с пробита по една малка дупчица , колкото да се провре канапа.Цялото това нещо отгоре и отдолу е "разпънато" на дарвени пръчици , подобни на дръжчиците на знаменцата , които развявахме някога на празниците , но това е за да държи паното в изпънато за стена примерно положение.Като бяхме на Арапя видях подобно побългарено произведение като украса по тентите на караваните , само че просто пробита на равни места дървена пръчка , провесен на различни дължини канап и пак така на възелчета навървени миди и рапани през разстояние от 5-6 см - много готино тая цялата история подрънква на морския бриз ;) Та и аз съм насъбрала две торби миди и рапани , даже са разпробити , само чакам да дойде баба зима и да си ръкоделствам :roll:
Като изкуствен материал за такова пано / и неговите производни за скриване на тръби ;) / може да се ползва т.нар гаца - това са онези торби в които продават на пазара лук , картофи , краставички......- продава се на ръкав ,на линеен метър и с различна големина на ромбчето , така , че можеш да обвиеш лесно тръбата :thumbup: / аз съм си го харесала това , щото наподобява рибарска мрежа и го има в различни цветове/
Разпробиването на мидите става лесно с електрическа дрелка със свредло примерно ф 2 мм.
Image

mata_kosmata

Post by mata_kosmata » Sat Mar 10, 2012 2:58 pm

Момичета, моля за съвет.
Преди време ви се "похвалих", че брат ми направи пожар и си изпепели кухнята. Е, ремонтът е вече на такъв етап, че стана време да се мисли за щори или завеси на прозорците. Бюджетът е изключително ограничен ;) а жилището е на първия етаж и всички зяпат през прозореца, който е 6 големи крила (по дължината на цялата бивша тераса). Едната идея е за някакви щори от плат, но пък това означава да се надупчи чисто новата дограма, за да се прикрепват. Завеси все не може да си хареса, че му изглеждали бабешки :mrgreen: Аз си мисля за завеси/пердета от типа на ресните, но май не успях да го ентусиазирам с мнението си.
Ще съм благодарна за всякакви идеи :yahoo:
Image Image

Quasimodo

Post by Quasimodo » Sat Mar 10, 2012 4:31 pm

Аз съм категорично против щорите. Колкото и пъти да ми се е налагало да се "боря" с тях, толкова пъти съм се убеждавал, че това няма почистване, от каквато и материя да са. Аз гласувам за някакви свежарски перденца :mrgreen: Ама... не мога да кажа как си ги представям :problem: Да ме беше поканила на една ракия във вас, да бях те светнал, пък то сега нямам никаква престава, какво би подхождало като интериор за подобно събитие :think:
"Tук сме за да си помагаме един на друг да преминем през това нещо, каквото и да е то"

mata_kosmata

Post by mata_kosmata » Sat Mar 10, 2012 6:59 pm

Quasimodo wrote:Да ме беше поканила на една ракия във вас, да бях те светнал, пък то сега нямам никаква престава, какво би подхождало като интериор за подобно събитие :think:
Знаеш ли къде е проблемът с тези пердета... и аз не знам сега как изглежда там при брат ми :think: Последно ходих в апартамента му една седмица преди пожара през януари. Оттогава по негово желание не съм ходила - явно се притесняваше да не се ошашкам, като видя всичко изгоряло. Пък ремонтът е повече от основен - направил е едно помещение от три (слял е кухня, трапезария и тераса) :mrgreen: и сега мога само да си фантазирам, докато ми бъде позволено да видя какво се е получило. Знам всичко само по описания и имам задачата на тази основа да измисля пердета или щори.
Image Image

Margaritka

Post by Margaritka » Sat Mar 10, 2012 10:21 pm

Мате, аз съм ЗА вертикалните щори! Създават уют, не се цапат като хоризонталните и винаги могат да се почистят с прахосмукачка! :thumbup:
ImageImageImageImage

@viktoriqna@

Post by @viktoriqna@ » Sun Mar 11, 2012 10:42 am

Мати, аз бих се спряла на един от двата варианта:

1 / Два вида пердета - прозрачно /за да влиза светлина/ и плътно /за да скрива от външния свят/;

2 / Щора хоризонтална /защото всяко крило от 6-те ще може да си е самостоятелно, а и ще скрива от външния свят/ и прозрачно перде /за да е красиво и влиза светлина/.

Почистването на хоризонталните щори е много лесно. Демонтира се с едно щракване и след това я нося в банята, слагам я разпъната до долу в "затворено" положение намокрям я и с една насапунисана гъба я минавам отгоре до долу, после я обливам с душа. Това го правя и от двете и страни. Оставям на сушилката за 1-2 часа да се отцеди от водата и я монтирам. С мъжа ми го правим 1 път годишно на пролетното почистване.

От вертикалните щори имам поглед от две ходения на море. Доколкото си спомням те се монтират на общ корниз и е една обща щора. Всички щори бяха им скъсани свързващите
ги връзки /едни топчета/ Image.
Не знам как се почистват, но мисля, че за отваряеми прозорци те не са подходящи.
По скоро са за офис Imageили за хол.
Междувременно си харесах ей такива щори за спалня, барабар с перденцата Image .

Всъщност колко крила от тези 6 ще бъдат отваряеми?
Image

Image

Margaritka

Post by Margaritka » Sun Mar 11, 2012 1:03 pm

Вики, много интересен и полезен съвет за миенето на хоризонталните щори, благодаря! :thumbup: :yahoo: :daisy: В момента в жилището имаме такива, които се чудя какво да правя - дали да ги измия или сменя :mrgreen: , щото са много стари. От друга страна тя самата дограма е за смяна, пък доста фирми като си сменяш дограмата дават бонус щори... Абе ще видим! :thumbup:

Относно вертиалните - имахме такива в жилището в София и после поръчахме за къщата в Сандрово. На тези в София както Вики казва навсякъде бяха накъсани пластмасовите държачи, но на тези в Сандрово не мръднаха въпреки всички бури, които преживяха за 1 г, тряскания на врати, течения и т.н. Т.е. въпрос на късмет да уцелиш фирма, предлагащи качествени елементи. Освен това знам, че тази пластмасова верижка не струва света... Но на мен ли§но вертикалните ми внасят голям уют. :thumbup: :daisy:
ImageImageImageImage

mata_kosmata

Post by mata_kosmata » Sun Mar 11, 2012 3:55 pm

И аз харесвам вертикалните - вкъщи сме с такива. В спалнята има 2-3 скъсани места за 7-8 години, като всичките са в резултат от директно попадение с тежка топка или играчка :mrgreen: В кухнята почти всичко висна още преди щорите да станат на една година. Явно наистина е до качество и производител.
Вики, 3 или 4 от крилата са отваряеми. Точно затова и аз не мисля, че вертикалните щори ще са най-добрият вариант.
Image Image

Post Reply