За всички, които обичат да мечтаят - литературна тема:)

Moderator: Fireball

elora

Re: За всички, които обичат да мечтаят - литературна тема:)

Post by elora » Sun Aug 26, 2012 4:28 pm

По поръчката докато е мокра още ;) http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... PticVHZKlw
Last edited by elora on Sun Aug 26, 2012 4:33 pm, edited 1 time in total.
ImageИма два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.

elora

Post by elora » Sun Aug 26, 2012 4:30 pm

Специално за Маргаритхен, мон ами, но с едно условие никога, ама ниииикоога не наричайте хер един истински мосьо като Ерик-Емануел ;)

Оскар и розовата дама Автор:Ерик-Еманюел Шмит В основата на книгата са писмата, написани от едно десетгодишно дете до Господ. Открива ги Маминка Роза, "розовата дама", която го посещава в детската болница. Те описват дванайсет дни от живота на Оскар, дванайсет искрящи и поетични дни, дванайсет дни, равни на сто и двайсет години, изпълнени със забавни и вълнуващ герои. Тези дванайсет дни може би ще бъдат последните. Но благодарение на Маминка Роза, свързана с Оскар с една голяма обич, тези дванайсет дни ще станат легенда...

"Мили Дядо Боже,

Днес съм на сто години. Като Маминка Роза... Опитах се да обясня на родителите си, че животът е странен подарък. В началото надценяваме този подарък и мислим, че сме получили вечен живот. След това го подценяваме и го намираме за гаден, прекалено къс, почти сме готови да го захвърлим. И накрая си даваме сметка, че не е било подарък, а даден само назаем. И тогава се опитваме да го заслужим..."
ImageИма два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.

Mileto

Post by Mileto » Thu Jan 09, 2014 10:08 am

Тема - електронни четци за книги

Това са супер удобни джаджи, много лесни за управление, удоволствие е да се чете от тях. Прекрасно е усещането, че в такова устройство можеш да имаш качени хиляди книжки. Има и много сайтове за безплатни книжки, от които може да се сваля.

Според мен за устройството е важно да е изпитано и да е евтино - модели различни - Nook, Kindle, Kobo, Sony, Pocketbook, Prestigio.... сигурни има и други.

Аз съм чувала мнения за първите четири.
Аз съм на Nook simletouch with glowlight и съм много доволна.
Петето мисля е на Kindle, както и Миласара.

Има промоции, които се пускат регулярно в амазон. Може и продавланик да се купи ново и неразпечатвано устройство. Някои продавачи дори прилагат гаранция към устройството.
Image It's a small world after all Image

ThinkPink

Post by ThinkPink » Thu Jan 09, 2014 1:22 pm

Ето малко книжки, от които може да си харесате нещо: ЦЪК

Петя

Post by Петя » Thu Jan 09, 2014 1:45 pm

Милата ни прекрасна темичка, изчетох си я отново от началото. :P

Миле, аз си чета на IPad-а, нямам Киндъл. Въобще IPad-a ми е другарче - на него си гледам сериалчета, филми, слушам музика, чета книги и сърфирам тук и в бг мама :lol:

Знаете ли го тоя сайт http://chitanka.info/, момичета? :yahoo: Тук има качени много книги, от по-старичките, най-новите ги няма, но пък има много заслужаващи си, така че, който има мерак, може да си намери нещо по свой вкус! :D

Пинки, прегледах ти колекцията, хубава е, особено на Ерих Кестнер Романите за деца са ми просто супер любими! :D

Както става ясно, аз съм на вълна художествена литература в последно време (поизоставила съм разните му книги за лично усъвършенстване..., вероятно защото интересите ми в духовно отношение станаха по-конкретни, такъв ми е етапът). В момента чета две книги. Едната е "Джойленд" на Стивън Кинг, а другата "Мравки и богове" на Стефан Цанев. И двете са невероятно добри! :D
Image
Image
Image Живея с радост, доброта, здраве, обич и благодарност!

Mileto

Post by Mileto » Thu Jan 09, 2014 1:52 pm

Пинки, от къщи ще отворя линкчето, че имаме някаква забрана тук в офиса и ми дава екран с червен забранителен хикс. :D

Пете, объркала съм се значи. Аз чета книжки и на таблета Самсунг точно с тази програма Cool reader, но понеже и Жоро се включи в електронно четене, а и Ади току ми вземе таблета, та аз като един любител на този вид техника веднага си намерих повод да си купя Nook-a. Сега се редуваме :D

Други сайтове за книжки, които аз знам:
rulit.net
flibusta.net (иска регистрация)

Може би те до известна степен повтарят това, което има в читанка. Имаше един момент, в който преди няколко месеца бяха спряли свалянето на книги на определени издателства в читанка, тогава ги имаше налични в тези два.

Сега в читанка вече почти всичко отново може да се сваля.
Image It's a small world after all Image

Post Reply