За всички, които обичат да мечтаят - литературна тема:)

Moderator: Fireball

gala03

Re: За всички, които обичат да мечтаят - литературна тема:)

Post by gala03 » Wed Mar 09, 2011 12:00 pm

Пинки, малко ми е муден Уортън- поне "Пилето" трудно ми вървеше :roll: Но с удоволствие ще се опитам да прочета препоръчаната от теб книжка :thumbup: :yahoo:
Аз засега съм на фаза разкази, защото не знам като започна една книжка днес кога ще ми остане време да продължа :D Наскоро си купих тези две томчета и ми доставя голямо удоволствие да си ги чета( нищо,че повечето всъщност съм ги чела...някога ;) )
http://www.books.bg/books/126/155330.html
Няма наваксани мигове, има само пропуснати такива...

ThinkPink

Post by ThinkPink » Tue Mar 22, 2011 7:35 am

Галенце, много добре звучи компилацията от разкази, която си подкарала :clap:
Аз пък миналата седмица открих топлата вода в лицето на Джефри Арчър и сборника разкази "Тревата там е по-зелена". Тук ги има и в електронен вид: Archer,To Cut a Long Story Short

Това е първият разказ, който ме накара да грабна книгата:

Смъртта говори
Имаше в Багдад един търговец, който прати слугата си на пазара да купи храна, но след малко слугата се върна, пребледнял и разтреперан, и рече: „Господарю, така и така, докато бях на пазара, в навалицата ме бутна една жена, обърнах се и що да видя: Смъртта. Погледна ме и ми се закани. Знаеш ли какво, я ми дай коня си - да се махна от града и да избегна съдбата си. Ще взема да ида в Самара, там Смъртта няма да ме намери.“
Търговецът му даде коня си, слугата го яхна, пришпори го и препусна с все сила.
Сетне търговецът дойде на пазара, съгледа ме сред множеството, приближи се и рече: „Защо, вика, си се заканила на моя слуга, когато тая заран си го видяла?“ Не съм му се заканвала - отвърнах аз, - просто трепнах от изненада. Бях смаяна, че го виждам в Багдад, понеже довечера имам с него среща в Самара.

gala03

Post by gala03 » Wed Mar 23, 2011 2:00 pm

Тинки-Пинки, спечели ме за каузата, т.е. книжката :thumbup: Ама защо не мога да си отворя другите разказчета :think: А не ми се очертава май градска отпуска до Хеликона скоро ;) :mrgreen: Дай някакъв жокер как да ги отворя, че нямам търпение да се заредя малко с неочакваните обрати на съдбата( и на мен такъв ми трябва в момента, и то в положителен аспект... :silent: ) :yahoo:
Няма наваксани мигове, има само пропуснати такива...

ThinkPink

Post by ThinkPink » Wed Mar 23, 2011 7:28 pm

Гале :yahoo: , явно има проблем с базата на читанка :? Някои успяват да се отворят с десен бутон - > open in new window. Например: Ендшпил - много готин, Като небето и земята - пак с хитър край ;) ... но пък точно "Тревата ... " не ми се отваря :problem:
Ще се измъчиш да ги четеш на компа, но ако нямаш друг начин...
Пробвай утре пак - може да са оправили сайта :thumbup:

Mileto

Post by Mileto » Wed Jun 22, 2011 3:17 pm

Mercurial wrote: Книгата,която чета в момента и я има в http://www.spiralata.net (там има страхотни книги с такава темтаика) е на Станислав Гроф и се казва "Приключението да откриеш себе си", той има и още две издадени в България книжки:http://www.helikon.bg/books/author/3774/. А до преди това четох "Йога и аюрведа" на Дейвид Фроли (пак я има в спиралата). Малко ми е тегав за четене този Гроф,че доста специализирано ми идва четивото,но ми е интересно и хващам основната идея :mrgreen:
Image It's a small world after all Image

Mileto

Post by Mileto » Wed Jun 22, 2011 3:20 pm

Аз днес от Мобилис си поръчах тези книжки:

http://www.mobilis.bg/articles/view/34881
http://www.mobilis.bg/articles/view/58007
http://www.mobilis.bg/articles/view/52912

И една класика, която се оказва, че не съм чела:

http://www.mobilis.bg/articles/view/58080

За Андреа:
Индийски приказки, Японски приказки, Африкански приказки (ще си ги чете сама)

За баща й на Андреа:
Закуска за шампиони на Вонегът

Замириса на лято и почивка и гладът за книги се усили неимоверно.

Като прочетем, ще разкажем. :D

milly vanilly

Post by milly vanilly » Wed Jun 22, 2011 5:15 pm

Ооо Милеее, страхотни книжки си поръчала :clap: Ох, и на мен ми се дочете някоя от тях , ше взема да поръчам , пък ше чета когато имам временце :)
Image
Image Image

Mileto

Post by Mileto » Mon Jul 11, 2011 8:52 am

Петя wrote:......... в последно време прочетох Алеф на П. Коельо (аз си му чета всичко на него), Самотота на простите числа на Паоло Джордано (много странна книга, интересен дебют на това момче - набор 88, заслужава си), а в момента съм на Мидълсекс на Юдженидис (в началото съм, но я препоръчвам - има награда Пулицър 2003!!!!!, а чак сега е на нашия пазар на български..., взех си я на английски, но се ядосах как може да не съм чула нищо за нея досега), след като за пореден път опитах и захвърлих книгата, спечелила Нобелова награда за литература - Пианистката на Елфриде Йелинек (ужасно ми прилича главната героиня на онази от филма Черния лебед и това е...; ако на вас ви харесва Черния лебед, ще ви хареса и това..., на мен - никак...) И ако не си чела трилогията на Стиг Ларшон - Милениум, не се чуди, много динамично четиво!.......

Мелани

Post by Мелани » Mon Jul 11, 2011 1:30 pm

Купих си случайно една книга на Елиф Шафак - Любов. Напоследък четях Даниел Стийл на килограм :D но тази книга е нещо друго, различно, докосващо душата. На английски се казва - The fourthy rulles of love. Мисля да я прочета още поне веднъж.
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
Image

Zazzy

Post by Zazzy » Sat Sep 24, 2011 8:59 pm

Наскоро прочетох "Цветята на дъждовната гора". Интересна книга, доста по-различна от всичко, което съм чела напоследък.... Всъщност ми я препоръча психоложката, но няма нищо "чисто психологическо" в нея, но и не мога да кажа какъв жанр е. Даре, щом харесваш Изабел Алиенде, и тази ще ти хареса. Пете, и на теб също, струва ми се.
Image

Image За където и да бързате, спрете за малко, дайте шанс на любовта!

Post Reply