Само за хаймани!

Moderator: Fireball

Margaritka

Re: Само за хаймани!

Post by Margaritka » Tue Feb 08, 2011 6:46 pm

Та-дааааам!

Смятам в четвъртък, 10.02 да се обаждам вече в Катарино за да направя резервацията. Засега се очертава следната ситуация:

Дара = 2+1
Милето = 2+1
Руми = 2+1 или 2+2?
Маргаритка = 2+1
Петето = на каквото си пожелае! :daisy:

Това сме сигурните. Защо имам чувството, че и Миласара се беше обявила, пък не я виждам?

Останалите колебаещи се - Зази, Мелчо, Ванилката - ако до четвъртък решат да идват - да дращят тук. Ако още не са решили - и аз смятам като Петя че и по-късно ще могат да се включат сами! :thumbup:
ImageImageImageImage

dara26

Post by dara26 » Tue Feb 08, 2011 8:14 pm

Маргаритко , на Дара много й се събира с крушки , ама ще й дойде множко това пътуване - смятаме седмицата около Благовещение да поседим в София от 19 до 27.март.Далечко ни е това Катарино , аз и за това казах в началото , че нещо по-централно /географски/ ще ни дойде добре.Ами следващия път :oops:
Сега видях- май с това "Там сме!" съм те объркала- имала съм предвид Щеревата среща :think:
Image

Margaritka

Post by Margaritka » Tue Feb 22, 2011 11:40 am

Илче wrote:Народе една питанка - чудим се дали да наминем към Велинград за 5-6 дни в някой хотел края на Април. Искаме да е възможно по-близко до природата ( не в центъра на града), но пък с всички удобства и вътрешен басейн ( ала Катарино, но може и по-малък). Чудех се за хотел Велина - преди 5 години бяхме там и не беше зле. Ако някой може да коментира хотела или му е харесало там друг подобен - може ли да пише. Особенно като сме с деца е важно да няма шумен ресторант близо до стаите , да може да се играе навънка..... :think:
Петя wrote:Илче, да, това е хотела във Велинград (има и хубава оферта за 5 нощувки). С най-доброто местоположение, оттам започва горичката. Има известен компромис с качеството на храната, ама не е голям... Като наближи, ще ти кажа къде да ядете... :yahoo: Друг също добър хотел е гранд хотел Велинград, но е много скъп (поне на мен ми идва много!). В Свети Спас не ти препоръчвам, щото на практика е до пътя и няма къде да играят децата, за 5 дни ще пощръклееш там...
Илче wrote:Петя много благодаря!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: И само още един въпрос и спирам със спама - ако знаеш някой друг подобен хотел пак на подобно растояние от София, моля те дай инфо - освен Катарино и Велина, не сме били в други подобни.... :thumbup: :yahoo:
ImageImageImageImage

Margaritka

Post by Margaritka » Tue Feb 22, 2011 11:42 am

Моето предложение е май луксозно и скъпо, но със сигурност знам, че финландските къщички са ТРЕ-ПАЧ!

http://www.hotelyastrebets.bg/main/acco ... innish.php
ImageImageImageImage

Петя

Post by Петя » Tue Feb 22, 2011 12:36 pm

Илче, хрумват ми следните алтернативни варианти:

1. Сандански - там точно април месец е най-хубаво, че след това става топло. Въздухът е прекрасен, парка също, има и минерална вода. Предложението ми за там е парк хотел Пирин.;

2. Правец - новия хотел на РИУ е хубав (въпреки че не е с минерална вода, природата там е чудесна, храната също, а и спа-то е направено също);

3. Троян - Априлци за разходки, Чифлика за топли минерални басейни (тук може да отседнете в хотел Веника или в Дива, категорията е 3 звезди, но честно казано компромисът е отново храната, за която има приемливи варианти наблизо).

П.С. Предложението на Мариетка е много хубаво, но наистина много скъпо (ние бяхме там един уикенд преди няколко години, имаше огромно намаление, Миро имаше рожден ден и решихме да го пробваме...; хубаво изкарахме, на децата много им хареса също, но изхарчихме приблизително толкова за 2 дни, колкото ни струва например почивка в Гърция, в 5-звезден хотел за 5 дни, така че... направи си сметката...) Тук също, както в Правец, водата не е минерална, но е приятен спа центъра. Има много възможности за разходки и игри на децата.
Image
Image
Image Живея с радост, доброта, здраве, обич и благодарност!

Илче

Post by Илче » Tue Feb 22, 2011 4:33 pm

Много багодаря за идеите - сега ще ги проуча. :yahoo: :yahoo:
Тези къщички са супер, но наистина са скъпички......сега ще огледам и останалите неща. Оххх ама само как ми се идва с вас на Катарино....не си е работа...ама няма как точно този период...
ImageImage

Quasimodo

Post by Quasimodo » Fri Mar 25, 2011 5:00 pm

Ами... :think: ... щом е само за хаймани и ние сме за тук :mrgreen:

Поредното ни пътуване е с дестинация Лондон. Отдавна искахме да огледаме местността, но сега си намерихме и повод да го направим.
На 17-ти май сме на концерт на Roger Waters "The Wall" в O2 Arena London :mrgreen: Билетите за събитието и транспорта вече са закупени, и са планирани няколко дни за запознаване с туземните обичаи и нрави :mrgreen:

Дано само тати се пооправи до тогава, че в противен случай... не знам :think:
"Tук сме за да си помагаме един на друг да преминем през това нещо, каквото и да е то"

Mileto

Post by Mileto » Fri Mar 25, 2011 10:28 pm

Квази, Буболечка баба й ли ще я гледа?

Айде сега иди и в цветарската тема да кажеш какво садиш и си готов! :lol: :lol: :lol:
Image It's a small world after all Image

Kamache

Post by Kamache » Mon Jul 25, 2011 9:46 pm

Меркюри, аз съм в Швеция но съм ползвала например американски агенции, но най-вече за хотели съм ползвала \hotels.com например\ - не за самолетни билети. Но повечето такива агенции дават възможност валутата (или държавата) да се смени и да изчисляват цената в шведски крони например, но и в евро съм плащала. Лично за expidia.com - в края на началната страница ще видиш един ред знамена с всички възможни страни които сайта обслужва - но мисля няма да има проблем да си резервираш хотел от бг например.

Няма проблем да се ползва чужда туристическа агенция, стига да можеш да платиш по интернет - тоест с карта виза или в някой сайтове искат да се плаща по-други начини - интернет банка (дали български банки могат да обслужат сайта и да извършват прехвъляния в чужда валута) и да можеш да получиш билетите(пакета) по електронен път, защото ако искат пощенски адрес, няма да одобрят български. Другото което трябва да помислиш при закупуване на пакет е ако например ти трябва виза или ваксини и подобни, чуждите агенции няма да ти помогнат в това и незная дали ще те предупредят. Някой пакети са специялни за граждани на съответната страна, така че няма да можеш като български гражданин да се възползваш от цените. Ще погледна повече тия дни и ще ти дам по адекватен отговор.

Но определено е по рисковано и аз не съм го пробвала да се закупи цял пакет от чуждестранна агенция (понякога цените са без данъци и после ги добавят, така че бъди внимателна) - за хотели мисля няма проблем.

По-добре разучи добре българските агенции и промоции - :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Всяко зло, за добро! Image

Мелани

Post by Мелани » Tue Jul 26, 2011 12:46 pm

Не съм организирала такива пътувания. Мои близки са правили през немския ТУИ. Например ако от тук си купите пакет за една седмица пред ненатоварения период за Доминиканската република ще ви свалят една-две кожи. Ако го направи немско семейство в Германия ще плати два-три пъти по-малко. Тръгването обаче е от немско летище в този случай. А по повод плащанията Камъчето е писала много подробно. Рисковете съществуват дори тук в България с какво ли не при тези пътувания. Но това не е повод, човек да се откаже.
Бих опитала с някоя известна тур.агенция на език, който ползвам добре. Успех Мери :thumbup:
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
Image

Post Reply