http://www.google.bg/search?q=krema+kat ... 62&bih=519
КРЕМА КАТАЛАНА
500 мл прясно мляко
5 жълтъка
100 гр. захар
2 супени лъжици кафява захар
20 гр. царевично нишесте
канелени пръчици
кората на един лимон
горски плодове- по желание
Разбиват се жълтъците със захарта и нишестето до побеляване. Към разбитите жълтъци се прибавя настърганата кора на лимона, после постепенно се добавя прясното мляко и канелените пръчици ,като се разбърква хубаво. Сместа се вари на слаб огън докато се сгъсти, като се разбърква с дървена лужица. Разпределя се в купички и се оставя да изстине на стайна температура, след което се пъха в хладилника да стегне за поне 2 часа.
След изстиване се поръсва с кафявата захар след което купичките се слагат за малко във фурната на горен реотан докато се карамелизира захарта. По желание отгоре се гарнира с горски плодове.
ДЕСЕРТИ
Moderator: Fireball