Баница с лапад Мата

Moderator: Fireball

Post Reply
mata_kosmata

Баница с лапад Мата

Post by mata_kosmata »

Аз щях да правя пролетния огретен :oops: Вчера се сдобих с лапад (набрах си го от двора на работа :lol: ) и други зелении, но докато се прибера, страшно ми се прияде зелник... Така че продуктите станаха на баница :shh: Довечера като се прибера от работа, ако е останало някое парче, ще снимам :mrgreen:
...та така:

Баница с лапад
Image
2 връзки лапад (общо около 40-50 листа)
1 пакет кори (500 гр)
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
7-8 с.л. олио
400 гр извара
5 яйца
малко масло

Запържих лука и лапада (почистен от по-дебелите жилки на листата и накълцан като за салата) в олиото, добавих нарязания магданоз, после изварата и 4 яйца. Наредих баницата, като слагах плънка на всеки 2 кори. Отгоре залях с 1 яйце, разбито с 2/3 ч.ч. вода и наслагах мънички парченца масло за аромат.
:oops: Сега ме мъчат киселините от тая вкусотия, ама трае ли сърце да не изяде 5 огромни парчета :oops:
Last edited by mata_kosmata on Mon Apr 12, 2010 1:34 pm, edited 1 time in total.
Image Image
Петя

Re: Баница с лапад Мата

Post by Петя »

Мата, благодаря за чудесната идея. :yahoo: Снощи спретнах подобие на твоята баница - сложих спанак, вместо лапад, защото просто имах спанак... :D И си я врътнах вита баницата (просто ми е по-лесно, така съм свикнала). Получи се чудесен продукт! :thumbup:
Image
Image
Image Живея с радост, доброта, здраве, обич и благодарност!
Post Reply