1 кг брашно
1 кг кисело мляко (2 кофички кисело мляко Сердика по 500 гр)
300 гр. сирене
3 яйца
125 гр. краве масло
3 ч. лъжички хлебна сода
1 ч. лъжичка сол
1 супена лъжица захар
сусам или ким за поръсване
Намазваме тавата с краве масло. Брашното се смесва с натрошеното сирене, солта, захарта и разтопеното краве масло. Разбиват се яйцата и към тях се добавят киселото мляко и содата, след което цялата смес се разбърква хубаво с брашното до получаването на много меко тесто. То се разпределя равномерно с помощта на дървена лъжица в тавата и се заглажда. Поръсва се със сусам или ким по желание и се пече в умерена фурна (около 150 °C) с вентилатор за около 1 час. След изваждането от фурната се загъва с кърпа и престоява поне 20 мин, за да омекне коричката.
Бон апети!
