Домашен хляб Катринка

Moderator: Fireball

Post Reply
User avatar
katrinkag
Posts: 146
Joined: Mon Nov 09, 2009 5:20 pm

Домашен хляб Катринка

Post by katrinkag » Tue Feb 02, 2010 10:19 am

Тук само аз ли ще си пиша,бре!Има ли мераклии сред вас за домашен хляб?Аз снощи направих за втори път,но вече с брашно добруджа и много ни се услади.Идеята ми е да смесвам пълнозърнести брашна и да правя нискокалоричен,но полезен и вкусен хляб,пък да видим какво ще се получи!Сега ще се изфукам /честно,много съм горда/-само няма да ми се смеете на формата,но като го пекох в плаке първия път се разля и филийките трудно стават :oops:
P2010204.JPG
P2010207.JPG
P2010208.JPG

User avatar
aqua_soul
Posts: 61
Joined: Mon Jan 18, 2010 9:27 pm

Re: Кулинарна тема

Post by aqua_soul » Tue Feb 02, 2010 2:38 pm

Супер си ти е хляба ! :smiliesSet1014: Аз като един виден познавач , мога та те уверя , че си се справила перфектно smiliesSet1045 Я сега кажи ти ли го меси или машинката ? Разлял се е , защото тестото ти е било по-меко , но пък така хляба става по - пухкав , шуплест и мекичък.До колкото виждам на снимката скекета на тестото е перфектен! Браво! А и добре е изпечен... Майстор си, видно е.В тази връзка да те питам как мислиш да смесваш брашната за диетичен хляб? Какви брашна, в какви пропорции? До колкото съм на ясно тъмните теста , за да станат на хубав шуплест хляб искат кисела среда , но ми липсва инфо в тази насока , така че бих се радвала да споделиш опит и знания :smiliesSet1013:

User avatar
katrinkag
Posts: 146
Joined: Mon Nov 09, 2009 5:20 pm

Re: Кулинарна тема

Post by katrinkag » Tue Feb 02, 2010 3:48 pm

Немам познания-сега се уча-по метода на проба-грешка /то за това дупцето на Марийка е 29 кила,я!/Първия път се разля,щото се светнах да го изпека в кексовата форма чак след като заредих тавата във фурната,но втория път :thumbup: За пълнозърнестите брашна четох,че се смесват с пшеничено-забележи-ЧЕТОХ.Сега съм си преписала малко интересни рецепти-ще пробвам ,пък да видим.Нямам машина за хляб,меся на ръка-това поне го мога-спец съм по козунаците /да не чете дявола/ и по баниците,и разни закуски.При мен е кът времето,за това приоритетни са ми теста в хладилник и такива,които не ги обикалям много-много!
Трудно намерих различни видове брашна,но днес взех две различни пълнозърнести за проба,ръжени,ечемичени ядки и едни семена.........хмммммм :roll:

User avatar
aqua_soul
Posts: 61
Joined: Mon Jan 18, 2010 9:27 pm

Re: Кулинарна тема

Post by aqua_soul » Tue Feb 02, 2010 4:50 pm

Ядки и семена винаги слагам - сусам , лен , мак , белен слънчоглед , тиквено семе....Много обичам :)
А тъмните брашна винаги искат за компания бяло , инак нещата стават глетави . Скоро месих царевичен хляб , но явно брашното не беше хубаво и стана леко нагарчащ.Всъщност сполучливи тъмни брашна съм купувала само от диетичните магазини .В хипер маркетите попадам в повечето случаи на Текстра , но никак не ми допада. Ще се разровя за повече инфо относно технологията на тъмните теста и ще ти пратя линк :thumbup: Аз се чудя от един час днес ли да започвам да правя чабата или утре smiliesSet1032 Сега пека малки бели питки за вечеря , но предполагам , че ще има и за утре на обед , но тя чабатата така или инак иска 18 часа да втаса (без месене е) , да отивам да я забъркам сега .
Питах за машинката , защото виждам ,че хляба ти е омесен перфектно , още веднъж браво! Аз също меся на ръка, но се замислям за хлебопекарна ...поне за месенето , че на последък ми се случва доста често :think:

Post Reply