Ако ще си купувам хлебопекарната само заради месенето-тц,нема да стане-то е трудно само при козунаците.Иначе точно то ми доставя голямо удоволствие.Виж печенето ми е трудно-все се получават едни твърди и дебели кори,а фурната ми си има термо регулатор.Но ,с помощта на купичка вода и фолио става.
Я кажи,защо за чабата ти трябват 18 часа?Аз съм си избрала една такава :/рецептата е от Кухнята на Йоана /
Продукти:
400 гр. брашно
1 пак. суха мая ( 7 гр. )
1 ч. лъж. сол
3 суп. лъж. зехтин
250 мл. хладка вода
Брашното се пресява. Смесват се 300 гр. брашно с маята и около 200 мл. вода. Омесва се лепкаво тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса около един час.
Към втасалото тесто се слага солта, зехтина, останалата вода и брашно. Замесва се тесто върху набрашнен плот. Отново се покрива и се оставя за 40 минути.
Готовото тесто се разделя на две равни части. Оформят се две хлебчета с дължина 20 см. Слагат се в намаслена тава, покриват се с кърпа и се оставят за последно втасване около 30-40 минути.
Пекат се 20-25 минути на 230°C.
Чабата Катринка
Moderator: Fireball
Re: Кулинарна тема
Твърда коричка се получава когато температурата ти на печене е висока .Намали градусите на 150-160 и ще се получи. Купичката с вода , която слагаш спомага хляба да остане по-мек вътре , но при печене на ниски градуси не ти е необходима.Ползвам я само , ако пека на вентилатор и то не винаги.Какво е терморегулатор на фурна?
Опс , сега видях ,че питаш за чабатата - ами защото тази на която съм хвърлила око е без месене .
Ето копнах ти рецептата -
Ingredients:
4 cups bread flour (I used 3 1/2 cup white and 1/2 cup wheat)
*Note: you can use All-purpose flour if you want
1/4 tsp yeast
2 cups water
1 1/2 tsp salt
Опс , сега видях ,че питаш за чабатата - ами защото тази на която съм хвърлила око е без месене .
Ето копнах ти рецептата -
Ingredients:
4 cups bread flour (I used 3 1/2 cup white and 1/2 cup wheat)
*Note: you can use All-purpose flour if you want
1/4 tsp yeast
2 cups water
1 1/2 tsp salt
Re: Кулинарна тема
Терморегулатор е копчето от където си нагласяш градусите.
А сега ми я преведи тази рецепта,щото преводача ми нещо си прави шегички !
А сега ми я преведи тази рецепта,щото преводача ми нещо си прави шегички !