Я кажи,защо за чабата ти трябват 18 часа?Аз съм си избрала една такава :/рецептата е от Кухнята на Йоана /
Продукти:
400 гр. брашно
1 пак. суха мая ( 7 гр. )
1 ч. лъж. сол
3 суп. лъж. зехтин
250 мл. хладка вода
Брашното се пресява. Смесват се 300 гр. брашно с маята и около 200 мл. вода. Омесва се лепкаво тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса около един час.
Към втасалото тесто се слага солта, зехтина, останалата вода и брашно. Замесва се тесто върху набрашнен плот. Отново се покрива и се оставя за 40 минути.

Готовото тесто се разделя на две равни части. Оформят се две хлебчета с дължина 20 см. Слагат се в намаслена тава, покриват се с кърпа и се оставят за последно втасване около 30-40 минути.

Пекат се 20-25 минути на 230°C.