
"Хляб с домати и маслини
източник: thecakelab.com
175 мл. хладка вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
200 гр. кисело мляко
500 гр. бяло брашно
1 пак. суха мая
~ 100 гр. чери домати - нарязани на четвъртини
~ 100 гр. черни маслини - без костилки, нарязани на парченца
Киселото мляко, водата, зехтина, солта и захарта се смесват и разбъркват добре. Отделно се разбърква брашното със сухата мая и първата смес се добавя към него. Омесва се меко тесто, което да не лепне или съвсем леко. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. След това се разстила и леко разточва на набрашнена повърхност. Наръсва се с доматите и маслините. Завива се на руло и се усуква няколко пъти. От течността на доматите започва много да лепне, но това не трябва да ви притеснява - набрашнявате си ръцете и сучете, докато плънката отиде навсякъде. Завива се на кравай и се слага в кръгла тавичка - при мен висока и дълбока йена. Отгоре се намазва със зехтин. Слага се в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Пече се около 30 мин. или докато се зачерви и хване коричка. Оставя се да изстине на дъска или решетка."
Такаааа... до тук естествено всичко беше преписано

Първо - за да избегнете до известна степен споменатото "лепнене" на тестото, преди да добавите доматите към него, почистете семките и по-течната им част. Това ще ви позволи да избегнете и получаването на малки участъци в хляба, които изглеждат клисави

Второ - аз добавих и малко сирене. Вкусът му се вързва изключително добре и с хляба, и с доматите, и с маслините;
И на края, да припомним, какъв е минимално приемливия резултат, към който се стремите


Напред!!!
