Слабост и красота

Moderator: Fireball

Post Reply
lenny

Слабост и красота

Post by lenny »

Взаимствах заглавието от безкрайния сериал, но се надявам за нас тази тема да е само кратичък епизод.
Приветствам с добре дошли всички, които искат да станат още по-красиви, слаби и елегантни \ е някои няма да са добре посрещнати тук :mrgreen: \.
Ще копна за начало и тук линка към старата ми тема в бг-мамма и да започваме!
Смея да твърдя макар и да звучи малко нескромно, че разбирам от хранене, диети, хранителни режими и най-вече спорт, така че ще се радвам да съм ви полезна.
Image
Един за всички, всички за един!!!
Margaritka

Re: Слабост и красота

Post by Margaritka »

Супеееееееер, Лени!

Сигурна съм, че всички живо се интересуват именно от този сериал и с удоволствие ще следят всяка серия и ще участват в дискусиите! :mrgreen:

Това, че в момента съм умна, красива, прилично дебела и в разцвета на силите си (Карлсон) не ми пречи да се включвам :thumbup: . Аз имам известен опит с една 2-седмична диета след раждането на Пинги, с която постигнах напълно желания резултат от -7 кг. Другият е с лечебния глад на д-р Ковачева/Емилова, който приложих за пръв път преди почти 2 години: за 30 дни отслабнах със 7-8 кг и поддържах форма до това лято, когато почнах стимулацията... :D
Mileto

Post by Mileto »

Браво, Лени!

Взе 100-те метра за 8 секунди и постна веднага новата тема. Да я изпълним само с добри постижения, свалени килограми, дрехи по-малък размер. Но и да запазим усета и удоволствието от храненето. Да видим дали тия две неща могат да вървят ръка за ръка. В някои от следващите си постове ще пиша за диетата на един диетолог Ипократис Пападимитракос, която правих няколко месеца 2005 година и имаше много голям ефект. В огромна степен тя се покрива със схемата на Лени.

И такаааа, да започваме, раз, два, три ....... започваме игри, диета без сърми, хорце до късен мрак, и прелестни сме пак.

Image
Image It's a small world after all Image
Vanhorne

Post by Vanhorne »

Лени супер тема. Сякаш знаеш къде ме "боли" в момента, а?
След раждането на Герганка преди години когато бях млада и "зелена", отслабнах с разделно хранене и много тичане. Сега още не съм започнала диетата, но спорта започвам от утре. Мина 1 месец и мисля и се чувствам готова.
Ленка, ти на какъв режим и спорт си в момента?
smiliesSet1228 Ани ще накара всички ни да се чувстваме щастливи! Обичам това Бичме smiliesSet1228 smiliesSet1228 smiliesSet1228
dudence

Post by dudence »

Ех, да си дойдем на думата :lol:
Лени, чудесна идея е тази темичка :clap: :clap: :clap:
Ох, и аз съм от тези, дето стъпват на кантара със затворени очи :think: :lol:
Никога не съм била много слаба, даже по-скоро "сочна" :lol: си е най-точното определение. При мен май е ген :think: Е, ген, ген... ама имах страшен период, в който кантарчето събираше поглед като му се кача. И се чувствах ужасно зле. Преди 2 години реших да се взема в ръце :mrgreen: Аз така попаднах и в мамата де- покрай търсенето на начин да се отърва от килцата. Направих една диета, която открих във форума- ориз, пиле и ябълки (които аз заместих с мляко, че много ми остъргваха стомаха тия ябълки). И за около седмица свалих 4-5 килограма. То си беше нищо на фона на това, което трябваше да сваля, но се оказа страхотен начален тласък за мен. Не пазих повече диети. Просто намалих количеството храна, което приемах вечер- на мен това си ми е най-големия проблем. През деня не ям, ама вечер съм като Ламята Спаска :crazy: И така за около 6-7 месеца свалих 19кг. Чувствах се като бял човек- лека и здрава. За самочувствието няма смисъл да споменавам ;) Смених гардероба...абе нов човек. Задържах ги близо година тези килограми. После започнах да се поотпускам. Преди операцията през лятото бях качила 5-6 от свалените 19. След операцията свалих 3-4. Обаче сега... за 6 месеца си наваксах доста. И пак от лош режим на хранене. Е, и защото спрях цигарите- вече почти 8 месеца не пуша. Знам, че това ми се отразява на всичко. Тежат гадините и съм твърдо решена пак да приложа онзи мой режим на хранене. Хубавото е, че Щур ме подкрепя (пък и той има да сваля някое килце ;) ) и заедно дерзаем. Не мога да кажа, че не се движа, но не е с такива темпове, каквито ми се иска. Щур ми подари за рождения ден велоергометър :lol: :mrgreen: (аз се направих, че съм възмутена ;) ) А сега и с ваша подкрепа съм сигурна, че пак ще успея. А и знам, че това малко или много е важно за бебеправенето. Хич не чакам да минат празниците- вече малко по малко започнах да си настройвам организма :roll:
Така че с тази прелюдия :lol: исках да кажа- СТРАХОТНА ТЕМИЧКА! С ВАС СЪМ!
ДА ЗАПОЧВАМЕ–Е–Е–Е Image Image Image Image

А ПОСЛЕ...
Image
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде! Image
ImageImage
Kamache

Post by Kamache »

Ей моми, човек да ви пусне една мухичка и вие направо със скоростта на светлината вече и цяла тема спретнахте. Лени хиляди благодарностти за темата и подкрепата. :clap: :clap: :clap:

Аз от 8 годишна съм си шишенце. Като бях на около 15 едно лято просто реших сама да си сменя режима на хранене и свалих 17 кг за 2,5 месеца. Добре се чувствах, но не знаех(още младо и пуберитетче бях), че когато сваляш толкова бързо, да ги задържиш е мноооого по трудно. Както и да е после ту свалях, ту качвах, но винаги съм била с наднормено тегло. Сега обача минах собствената си граница, дето сама съм си поставила - то не бяха проблеми, не бяха депресии, не бяха нерви и преди 3 дни реших да се кача на кантара (не го бях правила повече от година, всъщност преди да постъпя на сегашната ми работа ме мериха, на задължителният преглед преди постъпване в компанията) и направо ми идеше да крещя, като видях че съм качила мнооого кила. И просто реших сега почвам.

Аз не мога да спазвам диети, незнам защо не върви, но мога да се ограничавам или отказвам от неща. Та сега идеята първо е да спра всичко сладко и да не пъхам нищо в устата си след 18:30-19 часа (е вода мога да пия), после ще намаля и други съставки и накрая ще спра да вечерям (знам че това най-много ми помага) - закуска и обяд да, но никаква вечеря, но това сигурно ще е след средата на януари. С тренировки малко ще ми е мъчно, че хич не ме бива по тренирането, но ще си наложа сега поне 2 пъти в седмицата фитнес, а по-късно 3 или 4 пъти, но това ще ми е най-трудно. Май пак ще си купя карта за плуване, плуването най-ми е приятно, ама нямам наблизо плувна база - на 1 час път е най-близката. :?

Да се похваля, днес удържах да не се изкуша от сладкишите които колегата беше донесъл (ние нали имаме традиция, един от отделението да носи нещо сладко и вкусно в петъците). Толкова бяха апетитни и миришеха страхотно и той се опитваше да ме убеди, че не е време сега за диети, но удържах - заръфах една ябълка и се спасих. Доволна съм от себе си :D .

Така че ще следя темичката тук и ще питам Лени и другите като ме налегне неописуем глад за нещо. Само напред, аз започнах ... :mrgreen:
Всяко зло, за добро! Image
lenny

Post by lenny »

Мнооого се радвам, че темичката ви допада и че ще се крепим взаимно. Аз също трудно пазя диети в класическия им вид - глад.
По-скоро се навивам на хранителни режими. Както сте видели и от темата - отслабнах точно с такъв режим, подпомогнат с иглотерапия \ тук не сам на ясно доколко това помогна, доколко вътрешната ми нагласа и хъс помогнаха\. Иначе в момента направо се мразя. Днес си купих един шоколад и си го изядох цеееелия с обещанието че следващия път ще вкуся шоколад, когато на кантара светнат магическите за мен цифри 58 и дай боже и надолу.
В момента тежа 72 кг. :oops: :oops: :oops: :shock:
Тоест филма се повтаря и ще се опитам този път да мина без бодене по ред причини.
От около 2 седмици започнах помалко да тичам, но все още доста ми тежат килцата и смятам да не прекалявам с двигателната активност. Имам и велоаргометър Дуди - има полза от него само дето трябва мнооого време да се върти \ аз затова наблягам на кроса, защото за 20-30 минути хабя много повече калории\ и на него ще наблягам сега през студените месеци. Като сваля до към 64 включвам и фитнеса \ но то зависи и от това ще намеря ли кой да се грижи за Владето\ иначе ще фитнесувам в къщи.
Плуването също е страхотно средство за топене на мазнинки, така че Камъче правилно си се насочила.
Свалените килца поддържах с разделно хранене и за мен това е най-добрия режим. Тук и Кюбит може да ни е много полезна - тя дори имаше блог за РХ. Лошото е че покрай тази бременност нещо си разбих режима на хранене и сега някак си трудно се връщам към разделното, но ще трябва да се справя. Много съм амбицирана да докажа най-вече на себе си, че да си многодетна майка не значи да си безформена топка с опънати до краен предел нерви, а може и да си супер мацка :D
Image
dara26

Post by dara26 »

моменталически давам своя принос към новата ЧУДЕСНА /НО НЕ ЛЕСНА/ темичка

това , което помествам е хранителен режим от един фитнес инструктор от залата в Младост 1 и по принцип е съпътстваща фитнес упражнения за ваяне на тяло , но аз съм мързел и я използвах самостоятелно , прави се две седмици , свалят се около 2-3-4 килограма , но всъщност видимия резултат е поразителен , тъй като се запазва мускулната маса , топят се сланини , паласки и тем подобни , изчиства се шлаката от организма:

Ден 1
Хр.1 250мл.кисело мляко+1 банан +кафе
Хр.2 150гр.пиле+салата /домати и краставици/
Хр.3 1 киви +1 кафе
Хр.4 100гр.пиле +салата с ябълков оцет

Ден 2
Хр.1 50гр.ядки +250гр.кисело мляко +1 кафе
Хр.2 100гр.риба тон +100гр.варен картоф
Хр.3 плодова салата + кафе
Хр.4 100гр.риба тон +2 домата

Ден3
Хр.1 250гр.кисело мляко +плодова салата + кафе
Хр.2 150гр.извара +салата /домати и краставици/
Хр.3 100гр.извара +2 домата +киви
Хр.4 салата /зеле и моркови/

Ден 4
Хр.1 150гр.извара +3 филийки бонус +кафе
Хр.2 100гр.пиле+50гр.ориз +1 грейпфурт
Хр.3 100гр.пиле + салата /зеле и моркови/ + 1 лимон
Хр.4 салата + 3 пръчици ролца от раци

Ден 5
Хр.1 4 ролца от раци + 2 домата + 2 филийки + 1 кафе
Хр.2 100гр. телешко + 100гр. картофи + 1 лимон
Хр.3 100гр.телешко + салата + 1 лимон
Хр.4 салата + 1 лимон

Без алкохол , захар , сметана , мед ! за пиене вода -2,5-3л на ден , ядене през 3-4 часа

Важното при този режим е че е лесноизпълним и не чустваш глад при тези четири яденета на ден, даже напротив , НО ЕФЕКТА Е -ЛЕКО НА ТЯЛОТО И НА ДУШАТА!!!
Image
@viktoriqna@

Post by @viktoriqna@ »

Момичета, кокичета, и аз се записвам в темата!
Лятото правих няколко диети, имаше малък резултат, но разбрах,
че не се ли прави дълго и продължително някакво ограничение
резултата си се връща със знак плюс, та даже и отгоре. Имам 1 въпрос -
знае ли някоя от вас кой фитнес уред е най-подходящ в домашни условия?
Мисля да се зарадвам за празниците и да си купя!
Image
Image

Image
lenny

Post by lenny »

Вики за домашни условия най-добрия уред е степер, велоаргометър и един кростренажор, който имитира каране на писалки, също така има и един гребен тренажор. Което и от тези уреди да вземеш е добре стига да имаш мотивацията да ги ползваш. Също така са ти нужни комплект малки гирички 1 или 2 кг.
Аз имам и лежанка, но пак казвам аз не съм критерий защото имам зад гърба си 16 години активен спорт, после още 6 като треньор. Сегашните треньори на синовете ми са от моите първи деца - интересно е чувството да повериш детето се на някой чиято ръчичка си държал и чиито уши си поопъвал навремето :mrgreen: :oops: :mrgreen:
Спортуването е добре да започнете бавно и полека - има доста клипчета вече в нета, а най-добре е да походите поне месец в зала с добър инструктор, който да ви направи програма и след това вече да продължите в къщи.
Добре е да се редуват зоните на работа - тоест ако спортуваш 4 дни в седмицата - 1 - работиш за крака и дупе, 2- за гърди и рамене, 3 - за гръб, 4 за корем и общо физическо натоварване. Не е задължително да са така комбинирани, но горе долу такъв е принципа.
Докато сваляте килограми е по-добре да заложите на аеробните натоварвания - бягане \ навън или в зала на пътечка\, скачане на въже, плуване, гребане.
След като се доближите до желаното тегло тогава започвате вече с оформянето на тялото и работа за релеф на мускулните групи, което се прави с малки тежести и много повторения или пък с някоя гимнастика - пилатес, таебо, каланетика и т.н.
Камъче, сега ти видях въпроса за сладкото - това е и моя най-голям кошмар. Никога не съм се ограничавала от сладко преди, но сега вече се налага. Когато много ми се прияде нещо сладко режа ябълка от сладките на малки парченца и я ям бавно, или беля няколко малки морковчета.
Image
Post Reply