Плодолечението

Moderator: Fireball

dara26

Re: Плодолечението

Post by dara26 »

Браво ,девойки! Невероятно изглеждате :thumbup: ....пък щом и така се чуствате ;)
Съвсем старателно следя темата , не съм се втурнала по стъпките ви само защото не съм убедена в личното ми постоянство именно това да е начина :oops: , а и зеленчуците са ми по-на сърце от плодовете.....
Имам един жизненоважен въпрос :mrgreen: , при сваляне на толкова много килограми , какво се случва с кожата "на възловите места" ?!? :shifty: Имам предвид корем , бедра , надлакътната част на ръката ...Гледам себе си и не си представям къде ще отиде всичко "това" при евентуалното ми отслабване...което е неизбежно всъщност ?! :oops:
Image
Margaritka

Post by Margaritka »

Даре, веднага отговарям. Навсякъде всичко се прибира много добре, макар и на тези години... ;) И мога да кажа, че точно месец след гладуването, макар и да съм смъкнала само още 1 кг след края му, изглеждам по-слаба и вталена, именно защото всичко продължава да се прибира и свива. Факт е, че в момента вече съм на последната дупка на колана без вскякво усилие и започвам да търся нова...

С корема си имам проблем, но той си е още от онази нескопосана коремна операция от извънматочната. И въпреки всичко, сега нещата изглеждат по-добре от преди, когато бях с 9 кг отгоре!

По отношение на плодовете и зеленчуците - и аз съм като теб!. Затова ако се върнеш на режима ми по време на гладолечението ще зебележиш, че почти всяка вечер съм била на моркови.
ImageImageImageImage
Margaritka

Post by Margaritka »

Гледам, че Румито иска да стегна редиците и се явявам веднага! smiliesSet1349 :mrgreen:

Не съм докладвала за резултата след последните ми 3 дни на плодове и чай, които бяха миналата седмица. -800 гр. съм след тях, т.е. 56,4 кг, сега остава да ги бетонирам и тях като предните в продължение на месец до следващите плодови дни.

Продължавам да ям почти само "позволени" неща. Явно това е разковничето при мен. За разлика от предния път през 2008 г сега не срещам почти никакви затруднения - както казва Силвето мотивацията е най-важна! :thumbup: Долу-горе спазвам следното:

Традиционният ориз съм го заменила изцяло с булгур или кафяв ориз.
Захарта е кафява (аз не консумирам захар, но смятам да правя козунаци).
Всяка седмица поне 2-3 дни ядем варива - боб, леща, грах.
Всяка седмица поне 2 дни ядем прясна печена риба.
Почти всяка вечер преди лягане изяждам няколко лъжици мед.
Хлябът е само ръжен или ръжено-малцов и ям най-много 4 филийки седмично.
Сиренето го изкисвам поне 48 часа и го ползвам само за баница или като добавка за някое ястие в минимални количества.
Кашкавал ядем само като намеря хубав, истински узрял и безсолен (домашен).
Кисело мляко ядем на таратор и със зелена салата. Убедих се в качествата на преди години препоръчаното от Силвето "Домлян", вече е по БДС.
Поне веднъж дневно ям пресен плод или проста сезонна салата със зехтин, оцет от диви ябълки и много малко сол като основно ядене.
Когато готвя фактически само варя зеленчуците, а зехтина и минималното количество сол добавям след махането на тенджерата от огъня.
Месо ядем максимум веднъж седмично, и то ако излезем на ресторант с приятели, като въобще не е задължително. Често менюто е в обичайния ни режим.
Пия поне по три чая на ден, чисти, без мед.
Всяка сутрин пия по една чаша домашна цитронада.
Бирата си я пия всяка вечер! :lol: smiliesSet1203

И те така (както казва пък Румката :P ) ще трябва да изкараме около 3 г, защото клетките помнели толкова дълго. Т.е. да им стане ясно каква е хавата! :mrgreen:
ImageImageImageImage
Мелани

Post by Мелани »

Така, четох ви, мислих и не успях с вас. Обаче една стресираща случка у дома, ми даде причина да започна.
И така от 24-03-2014 започна моето плодолечение. Направих го веднъж преди 10г, но не помня нищо, водех се по книгата на Лидия Ковачева.Не споделих, дори на срещата ни, че като се знам колко ми е слаб ангела....аха и съм кривнала, а не искам,ама пуста лакома душа. Режимът ми беше през всички те дни – чай и плодове през 2ч. Първият ден това бяха 1кг ябълки разделен на порции. А от втория установих, че са ми много и 4 беше моята оптимална бройка. Сутрин пия един успокоителен чай от к-т Дар, после в офиса още 2 чая домашна липа, след 2ч два плода, чай след 2ч и пак плод след 2ч. Глад до днес – 9-ти ден не разбрах що е. Това ми е много странно и все още е .......Прегрешения нямам, защото знам какъв стрес ще бъде за цялата система. До сега карах на ябълки по цял ден /като гледам Руми и Марги съм скучна /. Днес смених сутрешно-обедните ябълки с круши...с какво друго :mrgreen:
Резултатите са
Първи ден – 97,00кг - зверско главоболие и добре че беше само този ден.Мина с 1 аналгин.
Втори ден – 96,00 /-1/
Трети ден – 94,90 /-1,1/
Четвърти ден – 94,20 /-0,7/
Пети ден – 94,10 /-0,1/
Шести ден – 93,30 /-0,8/
Седми ден – 93,00 /-0,3/
Осми ден – 92,50 /-0,5/
Девети ден -92,20 /-0,3/
Десети ден - 91,8 /-0.4/

до тук - /-5,2/ - устройва ме напълно. Чувството за лекота и усещането за по малко сланинки е страхтоно 8-)

Меренето ми е всяка сутрин след ВС / то ми е приятел :mrgreen: и така си остана/. Кантара ми мери тегло, % мазнини, %вода, % мускулна маса, % кости. Интересното беше че до вчера водата и мазнините намаляваха, едва вчера водата се беше повишила като % съдържание.

Когато започнах не знаех до къде ще стигна и си казвах – днес да мине, утре ще видим.
Пиша всичко това и заради себе си. Когато реша да го повторя да имам пищов.
Last edited by Мелани on Wed Apr 02, 2014 8:23 am, edited 1 time in total.
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
Image
rumix

Post by rumix »

Eeeee, хайде бееееееееееее, от кога чакам да пишеш тук! Браво Ани! Страхотно се справяш! :yahoo: :clap: Стискам палци до край, знам, че ще успееш! :yahoo:
Margaritka

Post by Margaritka »

Ани, каквото и както и да го напиша, пак няма да изрази възхищението ми от начинанието ти и начина, по който го следваш! :clap:
Браво, точно това беше идеята да отворим темата тук и да пишем ежедневно - когато (ако) някой поиска да направи за пръв или пореден път гладуването на плодове и чай, да има не просто пищови, ами пълен арсенал от средства! :thumbup: :daisy:

Продължавай в същия дух и ще те нагледам пак след 5 дни, когато очаквам да видя още по-голям напредък! :yahoo:
ImageImageImageImage
Мелани

Post by Мелани »

Покорно благодаря :mrgreen: да имаше сега една картинка с японска смирена поклонничка :mrgreen:

Започва втората десетдневка и сигурно тук ще е зора за мен, поне така ми изглежда. Снощи пиинах водата на сварения морков и живнах. Все ми се спи вечер, а на няколко пъти и беше много студено. Но пък заспивам непробудно до 5-6 сутрин. Това не съм го правила в последните 12г. Тогава изкарах една бъречна криза и някак си организма се научи да ме буди 1-2 пъти нощем. Заспивам после, но не е като сега. Само я усещам слабостта вече. Купх си розмарин, мента, мащерка, босилек и магданоз - пресни билки от Лидл и ще си слагам по малко във варените зеленчуци. Довечера моркови и червено цвекло. Иначе няма промяна в режима - 4 плода са на ден, разделени на два приема + чай и вода. Сутринта подях леко снижение на мастните натрупвания, но водата си е ок, дори може да се увеличи.

-вечерта на 10ти ден пих водата от варен морков

Единадесети ден - 91,4 /-0,4/- две круши и два моркова сварени. При мен явно ще е по различно в следващите 10 дни. Само с вода не ми се получава.
Морков + червено цвекло + картоф и поправки вечерта сварени за 12-ти ден
Дванадесети ден - 91,5 /+0,1/ - две ябълки и горното. Така и снощи прегреших - по 5 хапки баница и 5 пица с домат и сирене..... не ми е драматично...но нещо ми се случи
Image
rumix

Post by rumix »

Meлчоооо, до къде я докара всъщност? Дай краен резултат?
Аз искам да споделя, че от месец не съм мръднала изобщо в кг-те на кантара... но пък благодарение на балансираното и здравословно хранене установявам, че топя сантиметрите. Ето - на! Да видите:
SS1011891.jpg
SS1011891.jpg (111.02 KiB) Viewed 6311 times
И не, че не си позволявам глезотии... току си чупна от шоколада на децата... или пък баница от на колежката... нооо се старая да е в разумни количества :mrgreen:
Margaritka

Post by Margaritka »

Адмирации, адмирации!!! :clap:

Потвърждавам всичко, казано от Румката: ми и аз си хапвам, вечер особено, но все отбрани неща, и бирата си се знае задължително. И да - всяка вечер откак сме се върнали от Лондон си хапвам по едно шоколадово яйце с крем Cadburry Image, което е около 45 гр... :D А см се топят, топят...
ImageImageImageImage
Мелани

Post by Мелани »

До никакъв Руми. Продължението беше абсолютен крах. Някой друг ден, а може би друг живот, но няма да е сега.

Успех на вас с Ети! Изглеждаш страхотно- браво! :clap:
Image
Post Reply